Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

11 Νοεμβρίου 2013

Λονδίνο, όταν ένα αποστακτήριο τζιν γίνεται ... οινοποιείο

«Οι καιροί αλλάζουν» δεν είναι το τραγούδι του Bob Dylan, αλλά ένα άρθρο των Financial Times που σχολιάζει τη μετατροπή ενός παλιού αποστακτηρίου του Λονδίνου,

που ειδικεύεται στην παραγωγή τζιν, σε οινοποιείο. Στα προάστια του Λονδίνου, το παλαιότερο αποστακτήριο Gilbey (τώρα brand Diageo) ανανεωμένο υπό την ηγεσία του Cliff Roberson, οινοποιού, που βλέπει την επιτυχία των brasseries, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Τα σταφύλια εισάγονται από αμπελώνα του εξωτερικού για οινοποίηση στο Λονδίνο, αφού η πρώτη παρτίδα (τρύγου 2013) ήρθε από την Ιταλία για να οινοποιηθούν τα πρώτα κρασιά του Λονδίνου.