Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Κρασί και Υγεία

Εκτύπωση
PDF
2010 - Το κόκκινο κρασί στη μάχη της παχυσαρκίας

Μετά τις καρδιοπάθειες, τον διαβήτη, τη νόσο Αλτσχάιμερ και τον καρκίνο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το κόκκινο κρασί έχει ευεργετική δράση και στη μάχη κατά της παχυσαρκίας, καθώς καταπολεμά το μεταβολικό σύνδρομο.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF
2010 - Κόκκινο κρασί και σεξουαλική υγεία

Ερευνητές Ουρολογικών κλινικών και Οργανισμών Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ισχυρίζονται ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σεξουαλική δραστηριότητα των γυναικών.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF
2010 - Βρήκαν γιατί το κόκκινο κρασί δεν ταιριάζει με ψάρι

Επιστήμονες ερεύνησαν και βρήκαν γιατί τα κόκκινα κρασιά δεν συνδυάζονται με τα ψάρια και τα θαλασσινά. Διαπίστωσαν ότι ευθύνεται ο σίδηρος, ο οποίος εξηγεί την αισθητηριακή αλλεργία μας στον συνδυασμό αυτόν.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF
2009 - Οίνος ευφραίνει καρδία . . . και όχι μόνο

Η θερμιδική αξία ενός κρασιού που έχει 12,2% αιθυλικής αλκοόλης ανέρχεται σε 85 Kcal ανά 100ml. Το κρασί (και ιδιαίτερα το κόκκινο) είναι αναπόσπαστο στοιχείο της Μεσογειακής Διατροφής και χάρη στις ουσίες, που περιέχει, επιδρά στην εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF
2009 - Μόνο 2-3 ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα...

για τους άνδρες και 1-2 για τις γυναίκες πρακτικά έχουν τον ίδιο αντίκτυπο στον ανθρώπινο οργανισμό με την καθημερινή σωματική άσκηση. Κατά τα άλλα, τα οινοπνευματώδη ποτά συνδράμουν στην εμφάνιση καρκίνου, ιδίως στους καπνιστές.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF
ΟΙΝΟΣ -ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

του Δημητρίου Α. Τούση, Ιατρού Χειρουργού Ογκολόγου
Η καλλιέργεια της αμπέλου άρχισε στις Ανατολικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας πριν 10.000 χρόνια περίπου και από εκεί εξαπλώθηκε προς την Αίγυπτο, περνώντας από την Περσία και την Βαβυλωνία.  Κατόπιν στην Ελλάδα και την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.  Παράλληλα, διαδόθηκε η παραγωγή κρασιού-οίνου, ορθότερα από τη ζύμωση των σταφυλιών.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF
2009 - Κόκκινο κρασί για υγεία, όχι όμως και για μακροζωία

Η ουσία ρεσβερατρόλη χαρίζει ποιότητα ζωής, αλλά δεν αυξάνει τη διάρκειά της. Ηρεσβερατρόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες το «μαγικό συστατικό» του κόκκινου κρασιού, φαίνεται τελικώς ότι προσφέρει ποιότητα ζωής θωρακίζοντας τον οργανισμό από πλήθος νόσων, όχι όμως και... ποσότητα, αφού δεν αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, όπως πιστευόταν.

Περισσότερα...

Εκτύπωση
PDF
2009 - Τι ρόλο παίζει το κρασί στην υγεία μας

Το θέμα της επίδρασης του κρασιού στην υγεία έχει απασχολήσει σημαντικά την επιστημονική και ιατρική κοινότητα κατά τα τελευταία χρόνια. Η αφορμή για τις μελέτες αυτές, εκτός φυσικά από το γεγονός ότι το κρασί ήταν και παραμένει πολύ δημοφιλές, είναι το “Γαλλικό παράδοξο”.

Περισσότερα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO