Εκτύπωση
PDF

13 Δεκεμβρίου 2012

Νέος πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ για την επόμενη διετία, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Μάρκος Καφούρος

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΟΣΟΕ, αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει νέο πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΘΗΡΑΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Μάρκο Καφούρο, για την επερχόμενη διετία (Φεβρουάριος 2013 – Φεβρουάριο 2015)

Βιογραφικό

Ο Μάρκος Καφούρος είναι σήμερα Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και A' Αντιδήμαρχος στο Δήμο Θήρας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαντορίνη. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ήταν γεωπόνος στο Διεπαγγελματικό Σύνδεσμο Οίνων ΟΠΑΠ, στο Επαρχείο της Θήρας και στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, αρχικά ως γεωπόνος και αναπληρωτής γενικός διευθυντής και στη συνέχεια ως πρόεδρός της από το 2007. Η γεωπονική επιστήμη σε συνδυασμό με τη μεγάλη του αγάπη για τον τόπο του και για τα μοναδικά προϊόντα που παράγει η ηφαιστειακή γή, ώθησε το Μάρκο να αγωνιστεί με πάθος για την ανάδειξη των προϊόντων αυτών. Συμμετείχε ενεργά ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων για τη «Μικρόκαρπη Τομάτα», το «Αμπέλι», το «Φυτογενετικό Πλούτο των Κυκλάδων» που οργανώθηκαν στη Σαντορίνη και προσέγγισαν επιστημονικά τα ζητήματα της τοπικής αγροτικής παραγωγής, έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στα σαντορινιά προϊόντα και αποτέλεσαν το έναυσμα για την ανάδειξη πλέον της φάβας της Σαντορίνης ως προϊόν ΠΟΠ και στην αναμενόμενη αναγνώριση και της μικρόκαρπης τομάτας της Σαντορίνης ως ΠΟΠ. Καθοριστική ήταν η συμμετοχή του στα αγροτικά ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με το Γεωπονικό πανεπιστήμιο της Αθήνας και το ΕΘΙΑΓΕ για τη μελέτη και την ανάδειξη των προϊόντων. Ο Μάρκος αρθρογραφεί τακτικά σε πληθώρα έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων με θέμα πάντα τη Σαντορίνη και τον πλούσιο αγροτικό της πλούτο και συμμετέχει σε συνέδρια και εκδηλώσεις αγροτικού περιεχομένου σε όλη την Ελλάδα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους. Το προφιλ του θα το βρείτε στο facebook. 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 238 επισκέπτες συνδεδεμένους