Εκτύπωση
PDF

19 Δεκεμβρίου 2012

COPA-COGECA: στη σωστή κατεύθυνση τα συμπεράσματα της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για τα δικαιώματα φύτευσης

Αναφερόμενη στα συμπεράσματα της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για τα δικαιώματα φύτευσης η Copa-Cogeca εκτιμά ότι είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση σε σχέση με την πολιτική απόφαση που ελήφθη το 2008 που καταργεί το ισχύον σύστημα των δικαιωμάτων φύτευσης. "Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί η εν λόγω ομάδα αναγνωρίζει ότι πρέπει να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο για όλα τα κράτη μέλη και για όλους τους τύπους κρασιού, αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση", δήλωσε ο πρόεδρος της Ομάδας Οίνος της Copa-Cogeca Thierry Coste, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Coste εξήγησε: «Η ΟΥΕ υπέβαλλε προτάσεις που σηματοδοτούν βελτίωση σε σχέση με την πολιτική απόφαση για τη σταδιακή κατάργηση των δικαιωμάτων φύτευσης στον αμπελοοινικό τομέα που λήφθηκε το 2008. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες πτυχές των προτάσεων πρέπει να βελτιωθούν, όπως και η διάρκεια του συστήματος, το επίπεδο των ρητρών διασφάλισης, η έναρξη ισχύος του συστήματος, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί τους ".

Η κ. Palma Esposito, αντιπρόεδρος της ομάδα εργασίας Copa-Cogeca, δήλωσε «Μαζί με τους ευρωβουλευτές και 15 κράτη μέλη, οι Copa-Cogeca έχει ζητήσει για ένα κανονιστικό πλαίσιο για τις φυτεύσεις των αμπελώνων που πρέπει να διέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα δικαιώματα φύτευσης και το ευρωπαϊκό μοντέλο γεωργίας συμβάλλουν στη διατήρηση υψηλής ποιότητας και στην μεγάλη ποικιλομορφία των ευρωπαϊκών κρασιών, τη διατήρηση της απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές και στη διευκόλυνση των παραγωγών και των συνεταιρισμών τους, ώστε να προσδίδουν αξία στην παραγωγή.

Ολοκληρώνοντας ο Γενικός Γραμματέας της Copa-Cogeca Pekka Pesonen, δήλωσε «Καλούμε τους ευρωβουλευτές, τους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υιοθετήσουν τις συστάσεις αυτές, με βελτιώσεις, καθώς και την ένταξή τους στην ενιαία Κοινή Οργάνωση Αγοράς (ΚΟΑ) υπό το πλαίσιο της νέας ΚΑΠ ώστε να διασφαλίσουν μια ισορροπία για το μέλλον του τομέα οίνου».



Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 177 επισκέπτες συνδεδεμένους