Εκτύπωση
PDF

4 Μαρτίου 2013

London Wine Fair: για πρώτη φορά ένα κινέζικο κτήμα θα συμμετέχει στην έκθεση

Εάν η παρουσία σημαντικών κινεζικών επαγγελματιών έχει καταστεί συνήθης σε διεθνείς εκθέσεις αμπελιού και κρασιών , είναι πιο συχνή η ιδιότητα αυτών των επισκεπτών σαν εισαγωγέων ή διανομέων παρά ως παραγωγών. Στον παγκόσμιο κλάδο οίνου κανείς αναφέρει την Κίνα ως χώρα αναδυόμενων καταναλωτών, Eldorado, αλλά η θέση της ανάμεσα στις μεγάλες οινοπαραγωγές χώρες είναι εξίσου αξιοσημείωτη. Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη IWSR-Vinexpo, η Κίνα σύντομα θα μετακινηθεί από την όγδοη θέση των μεγαλύτερων παραγωγών στην έκτη. Επί του παρόντος η κινεζική κατανάλωση οίνου είναι περιορισμένη, σπάνια βρίσκονται κινέζικα κρασιά σε καταστήματα και εξειδικευμένα εστιατόρια, στην παγκόσμια αγορά.

Αντικατοπτρίζοντας το άνοιγμα των κινέζικων κρασιών στην παγκόσμια αγορά, το Chateaux Hansen θα είναι το πρώτο κτήμα που θα εκθέσει κινέζικα κρασιά στην επόμενη London International Wine Fair (Δευτέρα 20 Μαΐου έως Τετάρτη 22 Μαΐου 2013). Παράγοντας κρασιά στην έρημο Gobi (περιοχή Wuhai) το Chateaux Hansen πληροί τις προδιαγραφές των κινέζικων bio (που δεν αναγνωρίζονται από την Ευρώπη). Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, το Chateaux Hansen, έφθασε στην Κίνα το 2005 και συνδέεται με την οικογένεια Χαν, που είναι ιδιοκτήτρια 450 στρεμμάτων στο στάδιο της παραγωγής. Σήμερα η παραγωγή του κτήματος πωλείται κυρίως στην Κίνα.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 118 επισκέπτες συνδεδεμένους