Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

13 Μαϊου 2013

Στη Νέα Υόρκη το νέο brand “SΑΝΤΟRINI” της Santo Wines

Η διεθνής πρώτη εμφάνιση του νέου brand «SANTORINI» της Santo Wines πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό επαγγελματιών, δημοσιογράφων και οινόφιλων στο πλαίσιο πρωτοβουλίας ανάδειξης του Θηραϊκού αμπελώνα και της γαστρονομίας στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 10 οινοποιείων της Σαντορίνης.

Η νέα εικόνα των ΠΟΠ οίνων του Συνεταιρισμού κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς συνδυάζει στρατηγικά τη μοναδικότητα της Σαντορίνης και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών του αμπελώνα της με μια δυναμική, κοσμοπολίτικη εικόνα ενός brand name διεθνών προδιαγραφών, αντάξιo της παγκόσμιας αναγνωρισιμότητάς του.

Τα νέα SANTORINI ASSYRTIKO και SANTORINI NYKTERI της Santo Wines δοκιμάστηκαν σε μια σειρά επιλεγμένων εκδηλώσεων που απευθύνονταν σε στοχευμένο κοινό της Νέας Υόρκης. Αναλυτικά:

Τρίτη 16 Απριλίου

Εκδήλωση για οινόφιλους στην κάβα MASLOW 6 στην περιοχή Tribecca, στο πλαίσιο αντίστοιχων ενεργειών που έλαβαν χώρα σε κεντρικές κάβες του Μανχάταν.

Γευστική δοκιμή για επαγγελματίες στο Salvation Taco, ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια μεξικανικής κουζίνας της Νέας Υόρκης. Περισσότεροι από 100 οινοχόοι, καβίστες, Beverage Directors και Chefs κορυφαίων εστιατορίων του Μανχάταν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κρασιά της Σαντορίνης, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και τον πολυδύναμο χαρακτήρα τους ο οποίος οδηγεί σε ένα ευρύ φάσμα τύπων και στυλ οίνων, φρέσκων και παλαιωμένων.

Κορύφωση της βραδιάς ήταν ένας αγώνας πινγκ πονγκ ανάμεσα στους Νεοϋορκέζους οινοχόους και τους Σαντορινιούς οινοπαραγωγούς. Με κίνητρο – σύνθημα “Beat the Winemaker”, το έπαθλο για τον νικητή ήταν μια πενταήμερη διανυκτέρευση στο Κυκλαδίτικο νησί, προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων της Σαντορίνης.

Τετάρτη 17 Απριλίου

Γευστική δοκιμή για κορυφαίους δημοσιογράφους και διαμορφωτές γνώμης της οινικής αγοράς της Νέας Υόρκης, στο εστιατόριο Μόλυβος φιλοξένησε μια εξαιρετική εκδήλωση αφιερωμένη στο Έτος Γαστρονομίας της Σαντορίνης. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επιλεγμένες ετικέτες των 10 Σαντορινιών οινοποιείων και να απολαύσουν ένα γεύμα υπό την επιμέλεια των κκ Γιώργου Χατζηγιαννάκη και Νίκου Μπούκη, ιδιοκτήτη και Chef του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη αντίστοιχα, καθώς και του Jim Botsakos, Executive Chef του Μόλυβος. Πηγή έμπνευσης του μενού τα αυθεντικά προϊόντα της Σαντορίνης, όπως η φάβα και το τοματάκι, σε παραδοσιακές συνταγές με δημιουργικές πινελιές και σε απόλυτη αρμονία με τα κρασιά του Θηραϊκού αμπελώνα.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ και Πρόεδρος της Santo Wines, κ. Μάρκος Καφούρος, καθώς και η οινολόγος Σοφία Πέρπερα, στο σύντομο καλωσόρισμά τους, υπογράμμισαν την αυξανόμενη δυναμική των ΠΟΠ οίνων της Σαντορίνης και τις υψηλές προοπτικές που παρουσιάζουν στην αγορά των ΗΠΑ και διεθνώς.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους: Kim Markus, Αρχισυντάκτης του Wine Spectator, Joshua Green και Tara Thomas, Εκδότης και Αρχισυντάκτης αντίστοιχα του Wine & Spirits,  Susan Konstreva, Executive Editor του Wine Enthusiast,  Christina Grdobick, Εκδότης του Food and Wine, καθώς και ο Michael Weiss, Διευθυντής του Culinary Institute of America.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 59 επισκέπτες συνδεδεμένους