7 Οκτωβρίου 2013
Ο συνδυασμός των καιρικών συνθηκών, του αυτόρριζου αμπελώνα και των καλλιεργητικών πρακτικών, θα μας δώσει εξαιρετικά κρασιά στο νησί της Πάρου
Ο αυτόρριζος αμπελώνας της Πάρου με βασικές ποικιλίες την Μονεμβασιά (λευκή) και την Μανδηλαριά (ερυθρή) τις χαμηλές αποδόσεις και τις παραδοσιακές καλλιεργητικές πρακτικές σε συνδυασμό με την
εύνοια των κλιματικών συνθηκών αναμένεται να δώσει φέτος στους οίνους την καλύτερη έκδοση των τυπικών χαρακτηριστικών της περιοχής.
Οι μειωμένες βροχοπτώσεις της άνοιξης και οι συνεχείς βοριάδες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνέβαλαν στην παραγωγή υγιέστατων σταφυλιών, ενώ οι οίνοι που βρίσκονται στο στάδιο της ζύμωσης αναμένεται να έχουν ικανοποιητική οξύτητα και πλούσια αρώματα.
Αρνητικό σημάδι στο νησί ο μικρότερος όγκος παραγωγής, που εν μέρει οφείλεται και στην εγκατάλειψη των αμπελώνων εξαιτίας της ασύμφορης οικονομικής απόδοσης της καλλιέργειας. Οι τιμές των σταφυλιών κινήθηκαν στα περσινά επίπεδα.