Εκτύπωση
PDF

25 Οκτωβρίου 2013

Saint-Emilion κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, το σχέδιο συγχώνευσης συνεταιρισμών συνεχίζεται

"Όταν δύο οινοποιεία συγχωνεύονται, συνήθως η διαδικασία υιοθετείται επειδή υπάρχει οικονομική ανάγκη. Στο Saint- Emilion (AOC στο Bordeaux), κανένα από τα συνεταιριστικά οινοποιεία που συγχνεύονται δεν είναι προβληματικά" εξηγεί ο Alain Naulet, διευθυντής της Ένωσης των παραγωγών του Saint- Emilion (UDPSE). Επίσης, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Οίνου του Saint- Emilion A. Naulet, προκάλεσε την προσέγγιση στο AOC Libourne προκειμένου να γίνει συγχώνευση της UDPSE με τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Montagne Saint- Emilion και τους οινοποιούς (vignerons) Puisseguin Lussac Saint- Emilion. Κανένα από αυτά τα τρία οινοποιεία δεν έχει οικονομικές δυσκολίες, το καθένα έχει τους δικούς του λόγους για την συγχωνευση. Για το Montagne Saint- Emilion στόχος είναι να επιτευχθεί κρίσιμο μέγεθος (σήμερα ομαδοποιεί 65 εκτάρια) για τον συνεταιρισμό Puisseguin στόχος είναι η διεύρυνση του portfolio των κρασιών από το Saint-Emilion (40% από 1200 εκτάρια που κατέχει ανήκουν στην AOC Bordeaux et Cotes). Για τον συνεταιρισμό UDPSE στόχος είναι η αντιμετώπιση του «μειονεκτήματος της τιμής τμήματος της γης. Με τη γήρανση των μελών μας και τη δυσχέρεια στη διαδοχή, η συνεργασία είναι δύσκολο να ευθυγραμμιστεί με τις τιμές μιας τέτοιας δημοφιλούς περιοχής», σχολίασε ο Alain Naulet . Σε 10 χρόνια, το UDPSE έχασε 100 εκτάρια.

Τον Δεκέμβριο του 2014, τα μέλη των τριών συνεταιρισμών σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα ψηφίσουν υπέρ ή κατά της συγχώνευσης. Επί του παρόντος, οι πρόεδροι και τα συμβούλια του κάθε συνεταιρισμού έχουν συμφωνήσει. Υπάρχει ακόμα ένα «φάσμα θεμάτων που πρέπει να εξεταστούν: νομικών, κανονιστικών, οικονομικών, κοινωνικών ... » σχολίασε ο Alain Naulet. Για παράδειγμα, ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις από την πλευρά των επιχειρήσεων για τις εμπορικές προσδοκίες", η UDPSE έχει μια ολοκληρωμένη υπηρεσία πωλήσεων για 5 εκατομμύρια φιάλες ετησίως. Στο τέλος, μια ενιαία νομική οντότητα θα εκπροσωπεί τους τρεις συνεταιρισμούς για το Saint-Emilion. Η νέα οικονομική οντότητα θα έχει μια πιθανή έκταση 2000 εκταρίων και παραγωγή 100.000 εκατολίτρων (13 εκατομμύρια μπουκάλια).

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 745 επισκέπτες συνδεδεμένους