Εκτύπωση
PDF

14 Νοεμβρίου 2013

California: με το κυβερνητικό shutdown, τα οινοποιεία δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τη συγκομιδή ρεκόρ

Η συγκομιδή κρασιού στην Καλιφόρνια φέτος θα ανέλθει περίπου στους 4 εκατομμύρια τόνους, κοντά στο επίπεδο ρεκόρ του 2012. Ο όγκος θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερος,

αλλά μερικά οινοποιεία έπρεπε να σταματήσουν την παραλαβή της συγκομιδής, ή να αφήσουν να πέσουν τα σταφύλια, επειδή δεν είχαν επαρκή χωρητικότητα για να οινοποιήσουν αυτές τις ποσότητες, αλλά και λόγω του shutdown της κυβέρνησης.

Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο στη Βόρεια Ακτή, όπου «το 25% της συγκομιδής Zinfandel έμεινε στα αμπέλια ή απορρίφθηκε από τους οινοποιούς», δήλωσε ο Nat DiBuduo, πρόεδρος των καλλιεργητών σταφυλιών της Allied. Πέρυσι, η Καλιφόρνια παρήγαγε 448.000 τόνους Zinfandel με μέση τιμή 884 δολάρια ανά τόνο . Τα Zinfandel αναλογεί στο 10% της συγκομιδής σταφυλιών στην Καλιφόρνια. Είναι η δεύτερη ποικιλία σε όγκο, ακριβώς πίσω από το Cabernet Sauvignon .

"Οι οινοποιοί και οι αμπελοκαλλιεργητές έχουν κάνει μια προσπάθεια να αυξήσουν την παραγωγή των αμπελώνων τους για να αυξηθεί το μερίδιο αγοράς των αμερικανικών οίνων στις ΗΠΑ. Τα οινοποιεία αυξάνουν τώρα τη δυναμικότητά τους για να καλύψουν όλη την παραγωγή", λέει ο Nat DiBuduo . Τα οινοποιεία της Central Valley έχουν αυξήσει την παραγωγική τους ικανότητα , αλλά οι επενδύσεις στα οινοποιεία της ακτής είναι πολύ πιο αργή.
ΠΗΓΗ ΚΕΟΣΟΕ

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 135 επισκέπτες συνδεδεμένους