Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

2 Αυγούστου 2017

Οι γυναίκες και οι ροζέ οίνοι ανερχόμενη δύναμη στην Κίνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Wine Intelligence, το 56% των καταναλωτών εισαγόμενων κρασιών επιβεβαιώνουν ότι καταναλώνουν λευκό κρασί κάτι που αποτελούσε ανύπαρκτη τάση, πριν πέντε χρόνια. Σε μια πρόσφατη διάσκεψη στο πλαίσιο της Vinexpo, ένας εκπρόσωπος του κινεζικού γίγαντα Cofco σημείωσε ότι σε ορισμένα καταστήματα του Πεκίνου, οι λευκοί συμμετέχουν σήμερα, στο 15 έως 20% των πωλήσεων. Η σταδιακή εξαφάνιση της αγοράς κρασιών για δώρα, υπέρ της προσωπικής κατανάλωσης, καθώς και η βελτίωση της διαφάνειας των τιμών και η χρήση διαδεδομένων εκπαιδευτικών εργαλείων, ενθαρρύνει τους Κινέζους να διερευνήσουν περαιτέρω τις προσωπικές τους προτιμήσεις. Ίσως ακόμη και να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ κρασιών και εδεσμάτων. «Σίγουρα υπάρχουν εμπόδια για την ανάπτυξή στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της αβεβαιότητας στον τομέα των μεταφορών, αλλά τα ροζέ κρασιά παντρεύονται με την κινέζικη κουζίνα» δήλωσε ο John H. Isacs, διευθυντής της επιχείρησης επικοινωνίας Enjoy Gourmet . Το ίδιο ισχύει και για τα λευκά σε μια χώρα όπου οι άνθρωποι τρώνε πρόθυμα τα ψάρια και τα θαλασσινά, κυρίως στις ακτές σε επαρχίες όπως η Guangzhou.

 

Οι γυναίκες παίζουν ένα σημαντικό ηγετικό ρόλο

Εκτός από τις γαστρονομικές διαδρομές, εναλλακτική λύση για το κόκκινο κρασί αποτελεί η εύνοια των γυναικών. «Μεταξύ των δυναμικών που οι παραγωγοί αφρωδών οίνων ή λευκών θα πρέπει να γνωρίζουν, είναι ο γυναικείος πληθυσμός των ανώτερων διοικητικών στελεχών στις μεγαλύτερες αγορές του Πεκίνου, της Σαγκάης, της Guangzhou και της Shenzhen», τονίζει ο John H. Isacs. «Θα πάρουν τις δικές τους αποφάσεις και θα επιβληθούν πολύ περισσότερο από ό, τι πριν. Έχουν το δικό τους φορητό υπολογιστή, το iPhone ή άλλης ποιότητας τηλέφωνο, και έχουν τα μέσα για να απολαύσουν το κρασί. Για μένα, οι γυναίκες θα διαδραματίσουν σημαντικό και ευεργετικό ρόλο στο μέλλον του στυλ κρασιού, που δεν είχε καταφέρει να διαφοροποιηθεί μέχρι σήμερα και θα συμπεριλάβει τα λευκά και αφρώδη». Τέλος, σύμφωνα με το Wine Intelligence, τα κοινωνικά δίκτυα και η κουλτούρα των «selfie» για WeChat θα είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία νέων κατηγοριών τάσεων. «Η κυρίαρχη πλατφόρμα για τα κοινωνικά δίκτυα, το WeChat, έχει κινητοποιήσει τους νέους καταναλωτές με αποτέλεσμα να αγαπούν τον πειραματισμό και διαφαίνεται ότι τα κοινωνικά δίκτυα και η πληροφορία θα εξελιχθούν για το μεγαλύτερο μέρος των αστών καταναλωτών, σε μια καθαρή τάση».

 

 

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 366 επισκέπτες συνδεδεμένους