22 Αυγούστου 2017
Έλεγχοι σε οινοποιητικές επιχειρήσεις – Τρύγος 2017
Εξεδόθη από τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής Δ/νση Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Φυτικής Παραγωγής Τμήμα Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών, η εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία θα διεξαχθούν φέτος οι Έλεγχοι στις οινοποιητικές επιχειρήσεις για τον τρύγο 2017. Για πρώτη φορά φέτος το ΥΠΑΤΤ υιοθετεί κριτήρια Ανάλυσης Κινδύνου για την επιλογή των επιχειρήσεων που θα ελεγχθούν. Τα κριτήρια αυτά είναι, ο όγκος των παραγόμενων προϊόντων, η κατηγορία τους (ΠΟΠ, ΠΓΕ, …), ο αριθμός των συνεργαζόμενων αμπελουργών και τυχόν προηγούμενες παραβάσεις. Ακολουθεί η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ