Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

1 Ιουνίου 2018 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
DRINK PINK ROSÉ WINE EXTRAVAGANZA 2018

 

Τα ροζέ κρασιά έγιναν μόδα αλλά απέκτησαν και ουσία

Θαυμαστός καινούργιος κόσμος ή ένας παλιός οινικός κόσμος που επαναπροσδιορίζεται; Και τα δύο! Μετά από πολλά χρόνια στην αφάνεια, οι ροζέ οίνοι αρέσουν πολύ, έγιναν μόδα και είδαν τις πωλήσεις τους να απογειώνονται.

Ένας τέτοιος κόσμος, με 110 από τα καλύτερα ροζέ κρασιά της ελληνικής αγοράς, περιμένει τους οινόφιλους την Κυριακή 10 Ιουνίου (12:00 – 20:00) στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

Είναι ο ερυθρωπός κόσμος της εκδήλωσης Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza 2018, που όχι μόνο δεν κοκκινίζει από ντροπή, αλλά περιμένει υπερήφανα και με κάθε λογής ροζ αποχρώσεις να δοκιμαστεί από τους φίλους του κρασιού, στη μόνη εκδήλωση γευσιγνωσίας αποκλειστικά ροζέ οίνων, όπου οι καταναλωτές δοκιμάζουν μόνοι και ελεύθερα. Επιλέγουν έτσι ό,τι προτιμούν για το φετινό καλοκαίρι και όχι μόνο.

Το ροζέ κρασί, μεταξύ του κόκκινου και του λευκού όχι μόνο χρωματικά αλλά και στο χαρακτήρα, ήταν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα ο πιο παραμελημένος τύπος κρασιού. Ωστόσο, η συγκλονιστική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην ποιότητά του το καθιστά ιδανική επιλογή για το καλοκαίρι και όχι μόνο, ενώ η κατανάλωσή του αποτελεί πια παγκόσμια τάση (στη Γαλλία έχει ξεπεράσει προ πολλού αυτή των λευκών).

Με αυτά ως αφορμή, η εκδήλωση Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza οργανώνεται για 3η χρονιά από το Οινόραμα, δηλαδή με την εγγύηση της μεγαλύτερης έκθεσης ελληνικών κρασιών στον κόσμο. Στόχος της παραμένει να μπορέσουν οι καταναλωτές να επιλέξουν το ιδανικό ροζέ κρασί για το καλοκαίρι, όταν η κατανάλωσή του αποκτά ακόμα περισσότερο νόημα. Φρέσκα και δροσιστικά, με ελκυστικό χρώμα και γεύση που ταιριάζει σχεδόν απόλυτα με όλα τα πιάτα της ελληνικής και όχι μόνο κουζίνας, τα ροζέ κρασιά αποτελούν άσσο στο μανίκι του ελληνικού αμπελώνα.

Η γευσιγνωσία Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza είναι μία πρωτοποριακή στη σύλληψή της εκδήλωση, καθότι οργανώνεται χωρίς τη φυσική παρουσία των ίδιων των οινοπαραγωγών. Τα κρασιά εκτίθενται με καλαίσθητο τρόπο μέσα στην αίθουσα και ο επισκέπτης σερβίρει μόνος του στον εαυτό του όσα και όποια κρασιά θέλει να δοκιμάσει. Μπορεί ακόμα και να τα φωτογραφίσει, μαζί με την κατατοπιστική περιγραφή που τα συνοδεύει. Ο δε κατάλογος της έκθεσης είναι ένας πληρέστατος οδηγός ροζέ οίνων της Ελλάδας, τους οποίους χωρίζει μάλιστα σε πέντε μεγάλες γευστικές κατηγορίες για τη διευκόλυνση των οινόφιλων που αναζητούν την απόλυτη «αρμονία στη γεύση», δηλαδή το ιδανικό ταίριασμά τους με φαγητό.

Η εκδήλωση Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza αναδεικνύει τις νέες τάσεις στο ελληνικό ροζέ κρασί που έχει αποκτήσει εξαιρετικό γευστικό ενδιαφέρον. Κύρια εξ αυτών είναι αναμφίβολα η δημιουργία ακόμα πιο ελαφριών, ευκολόπιοτων, ανοιχτόχρωμων και ευχάριστων κρασιών, πιο κοντά στα λευκά παρά στα κόκκινα. Ωστόσο ήδη αυτή τάση συμπληρώνεται από έτερη που στοχεύει στη δημιουργία ροζέ οίνων με χαρακτήρα και με δυνατότητες παλαίωσης χάρη σε πρωτοποριακές μεθόδους οινοποίησης και στην ανάδειξη του τερουάρ ή αφανών ποικιλιών αμπέλου.

Σε κάθε περίπτωση φέτος στο Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza, ο καθένας μπορεί να βρει τα ροζέ κρασιά που του ταιριάζουν μεταξύ των 110 ελληνικών και ξένων κρασιών που παρουσιάζονται. Ειδικά για τη διευκόλυνση των barmen της Αθήνας, ώστε να επιλέξουν το κατάλληλο ροζέ κρασί για το μπαρ τους, το Drink Pink συνεργάζεται φέτος με το Wine in the City εκπρόσωποι του οποίου θα βρίσκονται στην εκδήλωση για να ξεναγήσουν κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία του μπαρ στον κόσμο του ροζέ κρασιού.

Επίσης, η εκδήλωση θα φιλοξενήσει φέτος το κατάστημα ρούχων Dressing Bar που εξειδικεύεται στην ανάδειξη νέων ελλήνων σχεδιαστών, το οποίο θα παρουσιάσει ρούχα και αξεσουάρ στις αποχρώσεις των ροζέ κρασιών, ενώ επιφυλάσσει και μία έκπληξη στις επισκέπτριες της έκθεσης.


 

Είσοδος: 8€ | www.drinkpink.gr | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. | 2107600560 | Fb: Oenorama | Twitter:@Oenorama

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 403 επισκέπτες συνδεδεμένους