29 Απριλίου 2011
Ηνωμένες Πολιτείες: γρανίτα από κρασί
Είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικανοί! ο Bret Birnbaum και ο David Zablocki (αριστερά στη φωτογραφία) είναι τα νέα αγγελούδια των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Αυτοι οι δύο Νεοϋορκέζοι ίδρυσαν την εταιρεία Wine cellar Sorbets το 2006 παράγοντας σορμπέ κρασί. Το εμπορικό τους και τα προϊόντα τους διατίθεται μέσω της αλυσίδας παγωτών Haggen-Dazs. Εκ πρώτης όψεως, το γεγονός είναι μάλλον ανησυχητικό για τους λάτρεις του κρασιού. Μόνη στην παγκόσμια αγορά, η μικρή επιχείρηση κέρδισε από τους ΝέοΥορκέζους, σε λίγα χρόνια. Το 2009, οι γρανίτες τους, είχαν ήδη πωληθεί σε περισσότερα από 300 καταστήματα στις ΗΠΑ: τα σούπερ μάρκετ, κεντρικές αγορές, εστιατόρια ... Το σύνθημα «τρώτε κρασί» έχει γοητεύσει τους καταναλωτές, έστω και αν στην πραγματικότητα η περιεκτικότητα σε αλκοόλ (5%) είναι χαμηλή. Δεν υπάρχει γρανίτα φράουλα ή λεμόνι, αλλά γρανίτα cabernet sauvignon, σαμπάνιας, pinot noir, rose, Porto, Riesling, sangria. Οι νέοι είναι περισσότερο προσιτοί στην ιδέα, ενώ οι οινόφιλοι αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το νέο προϊόν. Πάντως αναμένεται τα επόμενα χρόνια να πραγματοποιηθούν εξαγωγές και σε άλλες Ηπείρους.