Εκτύπωση
PDF

24 Ιουνίου 2011

Επιστολή της ΚΕΟΣΟΕ προς τον πρόεδρο της ΕΔΟΑΟ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Κεραυνό εν αιθρία αποτελούν οι τελευταίες εξελίξεις που σηματοδότησε η συνέντευξη τύπου του Σ.Ε.Ο., σύμφωνα με την οποία επισημοποιήθηκε η προσφυγή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για θέματα που αφορούν τον συνεταιριστικό χώρο που εκπροσωπεί η ΚΕΟΣΟΕ.

Αν μη τι άλλο οι ενέργειες του Σ.Ε.Ο.  αποδεικνύουν την αναλγησία που τον διέπει στα θέματα που αφορούν τις οικογένειες εκατοντάδων χιλιάδων αμπελουργών,  τους οποίους οι ενέργειες του   θίγουν άμεσα.   Δεν αρκούσε το γεγονός ότι πολλά από τα μέλη του κατά τον τελευταίο τρυγητό, συμπεριφέρθηκαν ληστρικά μέσω των τιμών σταφυλικής παραγωγής  που κατέβαλλαν,  τώρα φροντίζουν να τους εξοντώσουν και με βρώμικες μεθόδους.

Η ΚΕΟΣΟΕ αν και διέθετε χρόνια τώρα τεκμήρια παραοικονομίας των μελών του Σ.Ε.Ο.,  που αποτελούν τα σημερινά αίτια των προσπαθειών της για στήριξη των αμπελουργών,  εξήντλησε τις ενέργειες της στη βάση της συναίνεσης και δεν διενοήθη ποτέ να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξουθενώνοντας τη χώρα με επαχθή πρόστιμα και μάλιστα εν καιρώ κρίσης.

Για τους παραπάνω λόγους στη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΟΣΟΕ, στο οποίο παρευρέθησαν και τα μέλη του  συνεταιριστικού χώρου, που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΟΑΟ, αποφασίσαμε ως προϋποθέσεις συνέχισης της ομαλής λειτουργίας της διεπαγγελματικής:

  • Να ζητήσουμε την απομάκρυνση του προέδρου του Σ.Ε.Ο.  Α. Ρούβαλη, από το Διοικητικό Συμβούλιο και τις επιτροπές που συμμετέχει στην ΕΔΟΑΟ, καθώς με τις κατάπτυστες ενέργειες των προσφυγών απέδειξε ότι δεν πιστεύει στην διεπαγγελματική συνεργασία, την οποία μάλιστα υπονομεύει συνειδητά εδώ και χρόνια.
  • Την έμπρακτη απόδειξη από τον Σ.Ε.Ο. της προσήλωσής του στην διεπαγγελματική συνεργασία, με την απόσυρση των καταγγελιών κατά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θίγουν τον συνεταιριστικό χώρο.    Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμα υγιείς δυνάμεις στον Σ.Ε.Ο.

Οι  εξελίξεις αυτές θα πρέπει να έχουν χρονικό ορίζοντα το προσεχές δεκαήμερο.  Σε αντίθετη περίπτωση που  σημαίνει ότι ο Σ.Ε.Ο. συνειδητά βάζει ταφόπλακα στην διεπαγγελματική συνεργασία, η ΚΕΟΣΟΕ και ο συνεταιριστικός χώρος, είμαστε υποχρεωμένοι:

  • Να αναστείλουμε την συμμετοχή των εκπροσώπων του συνεταιριστικού χώρου στα όργανα της ΕΔΟΑΟ
  • Να αποσύρουμε τους εκπροσώπους μας από όλες τις επιτροπές που συμμετέχουν
  • Να ξανασυζητήσουμε το ζήτημα της συμμετοχής του συνεταιριστικού χώρου, όταν  εκλείψουν οι λόγοι που έβαλαν βόμβα στα θεμέλια της  διεπαγγελματικής συνεργασίας με δοσιλογικές ενέργειες.

Χωρίς να θίγουμε το κύρος της χώρας και τα συμφέρονται του κλάδου, σας γνωρίζουμε ότι θα φροντίσουμε να βάλουμε τέλος στα φαινόμενα παραοικονομίας σε βάρος των αμπελουργών οινοποιησίμων σταφυλιών  φαινόμενα τα οποία  επιλεκτικά οι εκπρόσωποι του ΣΕΟ παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της ΚΕΟΣΟΕ αποσιωπούν.

Είναι αυτονόητο ότι καμία ενέργεια της ΕΔΟΑΟ πλέον δεν μπορεί να υλοποιηθεί και είναι σκόπιμο να ενημερωθούν οι επαγγελματικοί της συνεργάτες.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 213 επισκέπτες συνδεδεμένους