Εκτύπωση
PDF

19 Οκτωβρίου 2011

Όροι και προϋποθέσεις για την αναγνώριση Οργανώσεων Παραγωγών στον αμπελοοινικό τομέα

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2299Β/14.10.11 η ΚΥΑ για τη συγκρότηση και αναγνώριση των Οργανώσεων Παραγωγών του αμπελοοινικού τομέα, ενός νέου θεσμού που όμως εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών οργανώσεων Copa-Cogecaκαι της Commission.

Οι Οργανώσεις Παραγωγών (Ο.Π.) σύμφωνα με την πρόσφατη αναγγελία της Commission για την ΚΑΠ 2013-2019, θα τυγχάνουν στήριξης (προφανώς μετά το 2013) προκειμένου να ενισχυθεί η θέση των γεωργών.

Δικαίωμα συγκρότησης Ο.Π. έχουν όλων των βαθμίδων οι συνεταιρισμοί καθώς και τα ΝΠΙΔ.

Στόχοι των Ο.Π. είναι μεταξύ άλλων ο προγραμματισμός, η συγκέντρωση και η προσαρμογή της παραγωγής στη ζήτηση, η μείωση του κόστους παραγωγής, η σταθερότητα των τιμών παραγωγού, η διαχείριση υποπροϊόντων, η διεξαγωγή ερευνών κ.α., υπό τις προϋποθέσεις καθετοποίησης της παραγωγής και της εφαρμογής φιλοαγροπεριβαλλοντικών μέτρων.

Απαίτηση της απόφασης επίσης αποτελεί η εφαρμογή κανόνων που θεσπίζει η Ο.Π. στα μέλη της, η επιβολή ποινών σ’ αυτά, η παροχή πληροφοριών, η παράδοση στην Ο.Π. τουλάχιστον του 80% του προϊόντος των μελών.

Επίσης ορίζεται ελάχιστος αριθμός στις ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές περιοχές τα 10 μέλη με ελάχιστη ποσότητα τους 200 τόνους νωπού προϊόντος και στις λοιπές περιοχές ελάχιστος αριθμός τα 20 μέλη, με ελάχιστη ποσότητα παραγωγής τους 400 τόνους νωπού προϊόντος.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 160 επισκέπτες συνδεδεμένους