Εκτύπωση
PDF

25 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τη μετατροπή της ΚΕΟΣΟΕ σε Αγροτικό Συνεταιρισμό Κλαδικό αποφάσισε σήμερα ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των συνεταιρισμών – μελών της, εκλέγοντας παράλληλα νέα διοίκηση.


Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε ήδη σε σώμα, επανεκλέγοντας στη θέση του προέδρου τον Χρήστο Μάρκου (Α.Σ. Σπάτων), ο οποίος εκλέγεται συνεχώς στην θέση αυτή με διακομματική στήριξη από το 1990. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ιωάννης Κασαπάκης (ΕΑΣ Ηρακλείου), γενικός γραμματέας ο Μιχάλης Σαφάκας (ΕΑΣ Πατρών - επίσης μετέχει διαρκώς στο προεδρείο από το 1990) και ταμίας ο Κωνσταντίνος Κουκάκης (ΕΑΣ Πεζών). Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι: Γκουντελίτσας Χρήστος (ΑΟΣ Τυρνάβου), Καραγιάννης Γεώργιος (ΕΟΣ Σάμου) και Παπουτσής Γεώργιος (ΑΟΣ Νεμέας).  
Η μετατροπή της ΚΕΟΣΟΕ σε ΑΣ Κλαδικό αποφασίστηκε, παρά την εξάμηνη παράταση που έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξαιτίας των νομικών κενών και των ασαφειών που χαρακτηρίζουν το Ν 4015/2011.
Η μορφή του ΑΣ Κλαδικού επελέγη επειδή κρίθηκε ότι είναι πιο αντιπροσωπευτική στο διαχρονικό έργο της ΚΕΟΣΟΕ.
Στις εργασίες της Γ.Σ. παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων απευθύνοντας χαιρετισμό και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της οργάνωσης για τη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών και του αμπελοοινικού κλάδου γενικότερα. Συγκεκριμένα, παρέστησαν: Κατσινοπούλου Έφη (ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.), Γκικόπουλος Γεώργιος (ΚΚΕ), Λίγδας Αθανάσιος (ΣΥΔΑΣΕ), Τσιφόρος Ιωάννης (Γ.Δ/ντης ΠΑΣΕΓΕΣ), Γιάννης Σταμόπουλος (Αντιπρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ), Σωτήρης Ιωάννου (Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ), . Αντώνης Κουντούρης (Δ/ντης Φυτικής Παραγωγής), Κούρεντα Ευαγγελία (Αν. Δ/ντρια  Μεταπ. και Τυποπ. ΥΠΑΑΤ), . Καραγιάννης (Γ.Χ.Κ.), Σταυρακάκης Μανόλης (Καθηγητής ΓΠΑ) και πολλά στελέχη του ΥΑΑΤ.  

Επισυνάπτεται το πρακτικό αρχαιρεσιών εδώ

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 297 επισκέπτες συνδεδεμένους