Εκτύπωση
PDF

17 Σεπτεμβρίου 2012

Ηνωμένο Βασίλειο: η άνοδος του χύμα κρασί σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, οι εισαγωγές οίνων στην Αγγλία έχουν μειωθεί σε όγκο, ενώ αυξήθηκαν σε αξία. Στην πραγματικότητα, μόνο οι ποσότητες των εμφιαλωμένων κρασιών μειώθηκαν, ενώ η ζήτηση για χύμα κρασιά αυξήθηκαν κατά πολύ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εισαχθεί:

- 3,31 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνων με μέση τιμή των £ 3,16 ανά λίτρο (-11,3% σε ποσότητα αντίστοιχα και +16,2% σε αξία σε σύγκριση με τους πρώτους 6 μήνες του 2011)

- 382 700 εκατόλιτρα αφρωδών οίνων που πωλούνται κατά μέσο όρο £ 5,4 / L (-7,8% και +17,3%).

- 2,01 εκατομμύρια εκατόλιτρα οίνου χύμα, με μέση τιμή των £ 0,92 / L (+15,7% και +4,8%).

Σε αξία τα γαλλικά κρασιά σαφώς κυριαρχούν στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου με εμφιαλωμένους οίνους αξίας £ 400,66 εκατομμύρια των εσόδων (17,5% του κύκλου εργασιών). Αυτή η αύξηση της αξίας είναι ακόμη μεγαλύτερη ανά λίτρο, αφού αποστέλλονται χαμηλότεροι όγκοι (-31,2% για 617.160 εκατόλιτρα), με αποτέλεσμα η μέση τιμή ενός λίτρου να αυξάνει σε £ 6.49 (+71%). Εδραιώνοντας τη θέση τους στα εμφιαλωμένα, τα γαλλικά κρασιά αγωνίζονται να κάνουν το ίδιο στην κατηγορία των χύμα.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 84 επισκέπτες συνδεδεμένους