Εκτύπωση
PDF

9 Νοεμβρίου 2012

Copa-Cogeca: Οι σημερινές δαπάνες της ΚΑΠ να διατηρηθούν ως το 2020

Εν όψει της ειδικής συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., στις 22 και 23 Νοεμβρίου, οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca υπογραμμίζουν την ανάγκη για ταχείς και θετικές αποφάσεις επί του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020, καθώς επηρεάζει άμεσα και τον προϋπολογισμό της νέας ΚΑΠ.
Αναλυτικότερα, μιλώντας στις 7 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Copa, κ. Gerd Sonnleitner, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταλήξει σε ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, το οποίο θα υποβάλλει τους αγρότες σε περισσότερες υποχρεώσεις, με λιγότερα χρήματα, ενώ ενδέχεται να έχει τεράστιο αντίκτυπο στις παραγωγικές τους αποφάσεις και την οικονομική κατάστασή τους. Ωστόσο, οι υπουργοί Γεωργίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα είναι σε θέση να αποφασίσουν σχετικά με το ποια μέτρα πρέπει να εισαχθούν μέχρι μάθουν πόσα χρήματα και τι προϋπολογισμό θα έχουν στη διάθεσή τους για τη χρηματοδότηση της μελλοντικής ΚΑΠ».

«Οι αγρότες πρέπει να πραγματοποιήσουν επενδύσεις και να πάρουν αποφάσεις για την παραγωγή τους» συνέχισε. «Αλλά με λίγο περισσότερο από ένα έτος πριν από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, κανείς δεν μπορεί να πει για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στους αγρότες. Γι 'αυτό καλούμε τους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων να λάβουν θετική απόφαση σχετικά με το μέλλον του προϋπολογισμού της ΕΕ το συντομότερο δυνατόν», είπε.

Με την σειρά του ο πρόεδρος της Cogeca, κ. Christian Pees, πρόσθεσε: «Οι αγρότες και οι συνεταιρισμοί τους είναι ήδη αντιμέτωποι με υψηλού επιπέδου κινδύνους λόγω των τιμών και της αβεβαιότητας από τις ολοένα και πιο ασταθείς παγκόσμιες αγορές βασικών γεωργικών προϊόντων, χωρίς τους πολιτικούς να βοηθούν σε αυτό. Μια γρήγορη απόφαση είναι συνεπώς ζωτικής σημασίας».

Οι Copa-Cogeca ζητούν οι δαπάνες της ΚΑΠ να διατηρηθούν τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα μέχρι το 2020, τόσο από τα κράτη μέλη όσο και από τους ευρωβουλευτές. «Ο αγροτικός τομέας της ΕΕ και τα 28 εκατομμύρια ανθρώπων που εργάζονται σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις μπορούν να έχουν τεράστια συμβολή στην οικονομική σταθερότητα και ευημερία. Αλλά χρειάζεται μια ισχυρή ΚΑΠ για να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτή τη δυνατότητα και να ανταποκριθεί στην παγκόσμια αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων», κατέληξε ο κ. Pees.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 391 επισκέπτες συνδεδεμένους