Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

7 Μαρτίου 2014

Ο συνεταιρισμός της Σαντορίνης ένα βήμα μπροστά
Το πρώτο Ασύρτικο με φυσαλίδες είναι γεγονός!

Το διάσημο Ασύρτικο από τον αμπελώνα της Σαντορίνης κάνει παγκόσμια πρεμιέρα ως αφρώδης οίνος. Το SANTO SPARKLING WINE BRUT  MÉTHODE TRADITIONNELLE ανοίγει μια νέα σελίδα για τον Θηραϊκό αμπελώνα αναδεικνύοντας την καινοτομία και τη συνεχή επένδυση της SantoWines τόσο σε επίπεδο οινολογικό, όσο και σε επίπεδο επιχειρηματικότητας και marketing.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Πρόεδρος της SantoWines, κ.Μάρκος Καφούρος, «ο αφρώδης οίνος SANTO αποδεικνύει τον πολυδύναμο χαρακτήρα της ποικιλίας Ασύρτικο, δημιουργεί νέες εμπορικές προοπτικές διεθνώς και ενισχύει στρατηγικά το brand name “Santorini”. Με τον πρώτο αφρώδη οίνο από Ασύρτικο, αυτή η κορυφαία γηγενής ποικιλία αποκτά μια νέα, απογειωτική διάσταση».
Το SANTO SPARKLING,  το πρώτο αφρώδες που παρουσιάζεται από οινοποιείο της Σαντορίνης, είναι το αποτέλεσμα ενός στρατηγικού σχεδιασμού με πηγή έμπνευσης το επόμενο βήμα για τον αμπελώνα της Σαντορίνης στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Με σεβασμό στην τοπική αμπελοοινική κληρονομιά και με επιχειρηματική καινοτομία, το SANTO SPARKLING ενσωματώνει τις πιο υψηλές προδιαγραφές. Η οινοποίησή του γίνεται με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας, και παρουσιάζεται σε συσκευασία εξαιρετικής αισθητικής. Η παραγωγή του είναι σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του SANTO SPARKLING στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Έκθεσης ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2014 (7-10 Μαρτίου) στο περίπτερο 146.

SANTO SPARKLING WINE BRUT MÉTHODE TRADITIONNELLE
Διαυγής και κρυστάλλινος, με ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα, κομψές συνεχείς φυσαλίδες και αναβρασμό μεγάλης διάρκειας. Στη μύτη εκφράζει αρώματα φρέσκων λευκόσαρκων φρούτων, που συμπληρώνονται από αρωματικές νότες κηρύθρας και μελιού. Ισορροπημένος και στρογγυλός γευστικά, διαθέτει πολύ καλή οξύτητα που τον καθιστά φρέσκο και ευχάριστο, ενώ χαρακτηρίζεται ταυτόχρονα από μακρά επίγευση.

FOOD AND WINE:
Ιδανικός συνδυασμός για λευκά ντελικάτα ψάρια, sushi, λευκά πουλερικά à la crème. Εξαιρετική πρόταση ως απεριτίφ, αλλά και στο τέλος ενός  γεύματος με ώριμα τυριά.

Η διαδικασία της οινοποίησης από τον οινολόγο της Santo Wines κ. Νίκο Βαρβαρήγο

«Για την παραγωγή μαζέψαμε πρώιμα σταφύλια από την περιοχή του Πύργου. Αφού τα κρυώσαμε στους 5οC, έγινε η εκχύμωση, ακολούθησε στατική απολάσπωση και μετά την αλκοολική ζύμωση είχαμε έτοιμο τον οίνο βάσης σε προδιαγραφές Καμπανίας, δηλαδή στους 11 αλκοολικούς βαθμούς και pH 2,9. Ακολούθησε  σταθεροποίηση και φιλτράρισμα, και στο διαυγή οίνο προστέθηκε το liqueur de tirage. Εμφιαλώθηκε σε ανθεκτικές φιάλες με πώμα crown, ώστε να γίνει η δεύτερη αλκοολική ζύμωση για τη δημιουργία των φυσαλίδων. Ο αφρώδης οίνος στις φιάλες ωρίμασε 7 μήνες με τις οινολάσπες».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 411 επισκέπτες συνδεδεμένους