Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

3 Απριλίου 2014

Ηνωμένες Πολιτείες: ο χάρτης των Πολιτειών που καταναλώνουν περισσότερο κρασί

Αξιολογημένη από το IWSR ως η πρώτη αγορά κατανάλωσης οίνου κατ 'όγκο στον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στην πραγματικότητα ένας αστερισμός διαφορετικών αγορών.

Δομημένο από την ποτοαπαγόρευση, το ομοσπονδιακό σύστημα τριών βαθμίδων είναι πράγματι περίπλοκο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της κάθε πολιτείας. Αντιμέτωπες με αυτή την πολυπλοκότητα, οι στρατηγικές εισαγωγής είναι συχνά απλουστευμένες σε μερικές βασικές αγορές: Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια ... Ωστόσο, ο χάρτης που παρουσιάστηκε από το περιοδικό Business Insider και απεικονίζει το πορτραίτο των πολιτειών στον τομέα της κατανάλωσης οίνου ανά κάτοικο και ανά έτος, δεν σχετίζεται με το απλοποιημένο ή όχι σύστημα εισαγωγής οίνου σε κάθε Πολιτεία.

Από τις 50 πολιτείες, γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι τα υψηλά επίπεδα κατανάλωσης συγκεντρώνεται στις ακτές: στην Ανατολική (ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα, με την ιδιαίτερη περίπτωση της Νότιας Φλόριντα) και στη Δυτική.
Η φθίνουσα ταξινόμηση των Αμερικανικών Πολιτειών με την ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση κρασιού:

- Columbia : 25,7 ανά έτος και κάτοικο
- New Hampshire : 19,6 l/hab/an
- Vermont : 17,5 l/hab/an
- Massachussets : 16,9 l/hab/an
- New Jersey : 14,9 l/hab/an
- Nevada : 14,7 l/hab/an
- Connecticut : 14,4 l/hab/an
- Californie : 14 l/hab/an
- Rhode Island : 14 l/hab/an
- Delaware : 13,5 l/hab/an
- Hawaï : 13,1 l/hab/an
- Washington : 13,1 l/hab/an
- Floride : 12,4 l/hab/an
- Oregon : 12,2 l/hab/an
- New York : 11,9 l/hab/an
- Alaska : 10,9 l/hab/an
- Virginie : 10,7 l/hab/an
- Nouvelle Angleterre - Maine : 10,4 l/hab/an
- Illinois : 10,2 l/hab/an
- Arizona : 9,7 l/hab/an
- Wisconsin : 9,1 l/hab/an
- Maryland : 8,9 l/hab/an
- Colorado : 8,7 l/hab/an
- Montana : 8,5 l/hab/an
- Minnesota : 8,4 l/hab/an
- Idaho : 8 l/hab/an
- Michigan : 7,6 l/hab/an
- Missouri : 7,2 l/hab/an
- Ohio : 7,2 l/hab/an
- Nouveau Mexique : 6,9 l/hab/an
- Caroline du Nord : 6,6 l/hab/an
- Indiana : 6,1 l/hab/an
- Caroline du Sud : 6,1 l/hab/an
- Alabama : 6 l/hab/an
- Géorgie : 5,9 l/hab/an
- Louisiane : 5,7 l/hab/an
- Pennsylvanie : 5,6 l/hab/an
- Tennessee : 5,4 l/hab/an
- Wyoming : 5,2 l/hab/an
- Dakota du Nord : 5,1 l/hab/an
- Dakota du Sud : 5 l/hab/an
- Nebraska : 5 l/hab/an
- Texas : 5 l/hab/an
- Iowa : 4,7 l/hab/an
- Oklahoma : 4,5 l/hab/an
- Arkansas : 4,2 l/hab/an
- Kentucky : 3,9 l/hab/an
- Utah : 3,2 l/hab/an
- Kansas : 3,2 l/hab/an
- Mississippi : 2,8 l/hab/an
- Virginie de l'Ouest : 2,4 l/hab/an

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 395 επισκέπτες συνδεδεμένους