Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

26 Σεπτεμβρίου 2016

Συμμετοχή της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου στη Διεθνή Οργάνωση WineinModeration

Εταίρος σε μια πανευρωπαϊκή δράση με παγκόσμια διάσταση που συσχετίζει τις αξίες και την παράδοση της οινικής κουλτούρας με έναν σύγχρονο και υγιεινό τρόπο ζωής γίνεται η διεπαγγελματική αμπέλου και οίνου (ΕΔΟΑΟ). Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Wine in Moderation που προωθεί την κατανάλωση οίνου με μέτρο και υπευθυνότητα. Το Πρόγραμμα έχει ως μέλη του 15 εθνικές οργανώσεις από το χώρο του κρασιού από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες.

Η συνεργασία για την ανάληψη των δράσεων που απορρέουν από το πρόγραμμα επισφραγίστηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου και του Wine in Moderationσε συνάντηση του προέδρου της ΕΔΟΑΟ κ. Γιάννη Βογιατζή και του κ. Στυλιανού Φιλόπουλου διευθυντή του διεθνούς οργανισμού WiM Association στα γραφεία της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου.

«Όλοι οι εταίροι του προγράμματος είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την συμμετοχή της διεπαγγελματικής αμπέλου και οίνου και του ελληνικού οινικού κλάδου. Η Ελλάδα έχει μια μοναδική και διαχρονική σχέση με το κρασί την οποία ανυπομονούμε να μάθουμε και να αναδείξουμε. Είμαστε σίγουροι πως η ΕΔΟΑΟ θα αποτελέσει οδηγό στην προώθηση του μέτρου και της υπευθυνότητας.» Δήλωσε ο κ. Φιλόπουλος.

“Η Ελλάδα είναι γνωστή για τον αρχαιότερο οινικό πολιτισμό και ιστορικά καλλιέργησε την αξία του μέτρου στην απόλαυση του κρασιού.  Η  ένταξη της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου στην οικογένεια του WineinModeration, ενισχύει τους δεσμούς του προγράμματος με την Μεσόγειο και του ισορροπημένου μεσογειακού τρόπου ζωής”, δήλωσε ο κ. GeorgeT.D. Sandeman, Πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού WiM.

«Πρόκειται για μια κομβική συνεργασία της Εθνικής Διεπαγγελματικής που ξεκινά σήμερα. Η οργάνωση WineinModeration, δραστηριοποιείται στην ενδυνάμωση υπεύθυνων πρακτικών στους επαγγελματίες καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για μια υπεύθυνη κατανάλωση του οίνου, συνδεδεμένη με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και την επιθυμητή ευημερία. Ο αμπελοοινικός τομέας της χώρας μας έχει πολλά να κερδίσει από την ενεργοποίηση δράσεων στις παραπάνω κατευθύνσεις, αλλά και να προσφέρει στο διεθνές αυτό πρόγραμμα. Eκτός από την εξέχουσα θέση του κρασιού στην Ελληνική διατροφή και τα ήθη και έθιμα του λαού μας, αξίζουν μελέτης και προσοχής οι ανεκτίμητες αξίες του οινικού πολιτισμού που μας μεταφέρονται από την ιστορική αρχαιότητα και μοιάζουν τόσο σύγχρονες στην σημερινή πραγματικότητα» δήλωσε ο κ. Γιάννης Βογιατζής Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι το “πρόγραμμα και οι πολύπλευρες δράσεις του στην Ελλάδα θα βασισθούν στη μακρά οινική παράδοση της χωράς μας”.

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 1276 επισκέπτες συνδεδεμένους