Εκτύπωση
PDF

3 Μαΐου 2017

Πιλοτικό πρόγραμμα στη Ζίτσα, για την αντιμετώπιση των άσκοπων ψεκασμών πριν τον περονόσπορο

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων εξέδωσε την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων για το Αμπέλι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, για την ασθένεια του περονόσπορου στο αμπέλι είναι πολύ σημαντικό να αναζητηθεί η πρώτη κηλίδα με την ενεργό συμμετοχή των παραγωγών που επιθεωρούν τους αμπελώνες τους κατά τις εργασίες των πράσινων κλαδεμάτων.

Η περιοχή του Δήμου Ζίτσας διαθέτει ιδιαίτερα έμπειρους αμπελουργούς και προσφέρεται για την εφαρμογή της στρατηγικής αυτής  πριν αρχίσει η προστασία και πολύ πριν την εκδήλωση επιδημιών περονοσπόρου. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται άσκοποι ψεκασμοί οι οποίοι αφενός επιβαρύνουν οικονομικά τους αμπελουργούς, χωρίς αποτέλεσμα, και αφετέρου επιβαρύνεται το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ακολουθώντας αντίστοιχα παραδείγματα από χώρες του εξωτερικού ο Δήμος Ζίτσας (Γραφείο Υποστήριξης Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής) προκειμένου να συμβάλλει στην καθιέρωση της στρατηγικής αυτής στην περιοχή προτίθεται να βραβεύσει τους πρώτους 2 παραγωγούς με τιμητικό έπαθλο.

Η διοργάνωση έχει πιλοτικό χαρακτήρα με έναρξη την τρέχουσα περίοδο. Οι παραγωγοί- καλλιεργητές θα πιστοποιήσουν την μόλυνση με προσκόμιση δειγμάτων είτε στο Π.Κ.Π.Φ. & Π.Ε. Ιωαννίνων (2651040707, 265104405/ οδός Πανεπιστημίου-τέρμα) είτε σε καταστήματα πώλησης αγροεφοδίων.

 

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 328 επισκέπτες συνδεδεμένους