Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

21 Ιουνίου 2018

Santo Τaste: Η επιβράβευση καινοτόμων ιδεών του συνεταιρισμού της Σαντορίνης που πηγάζουν από την παράδοση!

 

Σημαντικά βραβεία απέσπασαν τρία προϊόντα της Santo Taste με βάση το Τοματάκι Σαντορίνης ΠΟΠ στον διαγωνισμό “Taste Olymp Awards 2018”.

Στον φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι δοκιμαστές αρχιμάγειροι-chefs και τεχνολόγοι τροφίμων, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 488 δείγματα τροφίμων και ποτών.

Οι δοκιμαστές, εκτιμώντας το επίπεδο των διαγωνιζόμενων προϊόντων, απένειμαν 52 Χρυσά βραβεία, 104 Ασημένια βραβεία και 72 Χάλκινα βραβεία. Βραβεία απονεμήθηκαν στο 47% των τροφίμων και των ποτών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Ο «Taste Olymp Awards» είναι διαγωνισμός γευσιγνωσίας Τροφίμων & Ποτών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, με την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπό την αιγίδα και την υποστήριξη πολλών φορέων του χώρου, όπως:

- Υπουργείο Τουρισμού

- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

- Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

- Acropolis, Chefs club of Attica

- Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας

- Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Ηπείρου

- Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας

- Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος

- Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής

- Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου

- Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)

- Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων

- Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.)

- Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε.)

- Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.Α.Ο.Π.)

Τα προϊόντα της Santo Wines που τιμήθηκαν με βραβεία είναι:

 

Σάλτσα από Τοματάκι Σαντορίνης με Vinsanto: ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Άλειμμα με πολτό από Τοματάκι Σαντορίνης ΠΟΠ, μέλι, μαστίχα & ginger: ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Προδόρπιο με πολτό από Τοματάκι Σαντορίνης ΠΟΠ, ελαιόλαδο, κάπαρη & θρούμπι: ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

 

Στη Σαντορίνη, ο πολτός από το ντόπιο μικρόκαρπο τοματάκι δεν έλειπε ποτέ από τη μαγειρική και το τραπέζι των νοικοκυριών. Μέχρι σήμερα ο Συνεταιρισμός έχει καταφέρει να διατηρήσει την πατροπαράδοτη καλλιέργεια της τομάτας και εκτός από την κλασσική της χρήση, με την δημιουργία νέων προϊόντων, να προσδώσει στο παραδοσιακό αυτό προϊόν μια νέα σύγχρονη διάσταση!

Τα προϊόντα Santo Taste εκτός από την αγορά της Ελλάδας, έχουν παρουσία στις αγορές του εξωτερικού, στην Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη, ως “πρεσβευτές” μαζί με τους οίνους ΠΟΠ, της μοναδικότητας του ηφαιστειακού terroir της Σαντορίνης.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 454 επισκέπτες συνδεδεμένους