Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

27 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 16ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ
19 – 20 – 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Τεράστια είναι η ανταπόκριση του κοινού και των επαγγελματιών του χώρου για το συνέδριο και την έκθεση. Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή έχουν δείξει οι περιφέρειες , τα επιμελητήρια και οι δήμοι αλλά και εταιρίες με προϊόντα από όλη την Ελλάδα . Ήδη πολλά επιμελητήρια ,περιφέρειες και πρεσβείες έχουν κλείσει το περίπτερο τους στην έκθεση.

Η Έκθεση δίνει μία μοναδική ευκαιρία στους παραγωγούς να συνδυάσουν τις παρουσιάσεις των προϊόντων τους, με τα πλεονεκτήματα της ανάδειξης της γαστρονομίας και των Ελληνικών οίνων, που θα αναφέρονται στις συνεδριακές παρουσιάσεις. Επίσης, οι ξένοι συμμετέχοντες θα μπορούν παράλληλα με τις Συνεδριακές εκδηλώσεις, να ενημερώνονται για τα διάφορα προϊόντα, παραγωγές και υπηρεσίες των Ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην Έκθεση.

Στην τεράστια επιτυχία του συνεδρίου – εκθεσης συμβάλουν οι  αιγίδες που έχουν συγκεντρωθεί από όλες τις πλευρές των πολιτικών και επαγγελματικών φορέων.

Ήδη πάνω από 20 διαφορετικοί φορείς, όπως Υπουργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης, Αυτοδιοίκηση, Κρατικοί Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Επαγγελματικοί Φορείς, Κλαδικές Ενώσεις, και διάφορες ενώσεις παραγωγών, έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους την κορυφαία διοργάνωση του έτους σε θέματα γαστρονομίας και οίνου στην Ευρώπη.

Την αιγίδα τους έχουν ήδη παράσχει:

1.      Υπουργείο Εξωτερικών

2.      Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

3.      Υπουργείο Τουρισμού

4.      Περιφέρεια Αττικής

5.      Δήμος Αθηναίων

6.      ΕΟΤ

7.      ΚΕΔΕ

8.      Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων Ελλάδος

9.      Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

10.   Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

11.   Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

12.   Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

13.   ΣΕΤΕ

14.   FedHATTA

15.   Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής

16.   ΣΕΒΤ -Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων

17.   ΠΟΕΣΕ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων

18.   Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου

19.   Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικων Προϊόντων ΚΕΟΣΟΕ

20.   Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος ΣΜΟΕ

21.   Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής ΕΝΟΑΑ

Σε αυτή την μοναδική διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να λυπούν οι χορηγοί επικοινωνίας που συμβάλουν στην προώθηση του συνεδρίου – εκθεσης καθώς και οι ιστοσελίδες από όλη την Ελλάδα που έχουν αναφερθεί στο γεγονός αυτό.

Την χορηγία επικοινωνίας έχουν ήδη παράσχει:

1.      ITN NEWS

2.      CABARE

3.      ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ

4.      PATRIS NEWS

5.      ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

6.      ΑγροΤύπος αε

7.      Agrotes eu

8.      CLICK AT LIFE

9.      ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

10.   Proto 91.5

11.   debop

12.   myEptanisa

13.   ΜΕΑΤ PLACE - DAIRY NEWS - GRILL MAGAZINE

14.   Compupress AE

15.   ΑΙΓΑΙΟ TV

16.   Alpha News Drama 95,5

17.   Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης , FM100 και TV100

18.   Plant | Hotel & Restaurant

19.   ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

20.   AGROCAPITAL

21.   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι διοργανωτές, η εταιρεία MACT MEDIA GROUP, και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», εκφράζουν την ικανοποίηση τους όχι μόνο στην ανταπόκριση συμμετοχών στο Συνέδριο, αλλά και στους πολλούς εκθέτες, Περιφέρειες, Δήμους και μεμονωμένους παραγωγούς, που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να είναι μέρος αυτής της επιτυχημένης και εντυπωσιακής διοργάνωσης.

Πληροφορίες παρέχονται και στην Γραμματεία τηλ. 2110129575 e-mail  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, http://europegastronomy-athens2018.com/

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 801 επισκέπτες συνδεδεμένους