Εκτύπωση
PDF

9 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Γιάννης Βογιατζής νέος πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ
Επίτιμος πρόεδρος ομόφωνα ο Βαγγέλης Αργύρης 


Ο Γιάννης Βογιατζής, οινοποιός και αντιπρόεδρος του ΣΕΟ, ορίστηκε νέος πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου, διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Αργύρη, στη σημερινή (5/4) τακτική Γενική Συνέλευση της οργάνωσης.

Ο κ. Βογιατζής, που έχει διατελέσει και την διετία 2015-2017 πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ, εξήρε την προεδρία Αργύρη, τονίζοντας πως ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, συμβάλλοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του σκοπού της οργάνωσης που είναι να αντιπροσωπεύει τον κλάδο ουσιαστικά και συνολικά, μέσα από τη συζήτηση και τη συνεννόηση. Από την πλευρά του, ο κ. Αργύρης εξέφρασε την βαθειά του πεποίθηση στο σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη του κλάδου που διαδραματίζει η Διεπαγγελματική, ευχόμενος κάθε επιτυχία στον νέο πρόεδρο και ευχαριστώντας το προσωπικό της οργάνωσης για την άριστη και αποδοτική συνεργασία. Ανάλογες επισημάνσεις, εξαίροντας τη διαλλακτικότητα και το συναινετικό πνεύμα του απερχόμενου και του νέου προέδρου έκανε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ Χρήστος Μάρκου. Σημειώνεται ότι, σε ανταπόδοση της πρόσφατης συνεισφοράς του στην οργάνωση, αλλά και στην καταλυτική συμμετοχή του στην δημιουργία της, με ομόφωνη απόφαση της ΓΣ στον Βαγγέλη Αργύρη απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος του επίτιμου προέδρου, τίτλος που στο παρελθόν έχει αποδοθεί μόνο στον Γιάννη Μπουτάρη, πρώτο πρόεδρο της οργάνωσης.

Αντιπρόεδρος της ΕΔΟΑΟ ορίστηκε ο Μάρκος Καφούρος, πρόεδρος της Ένωσης Θηραϊκών προϊόντων.

Πριν από τη Γενική Συνέλευση έγινε η παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού για την αμπελουργία από την διευθύντρια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Γεωργία Ουζουνίδου και τον ερευνητή του Οργανισμού κ. Δημήτριο Τάσκο. Όπως τόνισαν, το έργο έχει ωριμάσει και εκκρεμεί πλέον μόνον η σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου και η χρηματοδότησή του.

Επίσης, παρουσιάστηκε η "ακτινογράφηση" της πορείας του ελληνικού κρασιού στις αγορές την τελευταία δεκαετία, που εκπόνησαν η διευθύντρια της ΕΔΟΑΟ Μαρία Τριανταφύλλου και στελέχη της οργάνωσης.

Στα αξιοσημείωτα της μελέτης, είναι η εντυπωσιακή αύξηση της αξίας των εξαγωγών στις χώρες όπου εφαρμόστηκαν προγράμματα προβολής. Τονίστηκε επίσης η μεγάλη βελτίωση της εικόνας του Ελληνικού κρασιού παγκόσμια που επιτεύχθηκε την ίδια περίοδο, μια εντυπωσιακή ανατροπή. Μέσα από τον στρατηγικό σχεδιασμό marketing που εκπόνησε και υλοποιεί, ο κλάδος κατάφερε να λειτουργήσει ενωτικά και συντεταγμένα, αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό κρασί, παρά τις αντιξοότητες και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια (ΕΦΚ, παραοικονομία κλπ), παραμένει ένας τομέας της εθνικής οικονομίας με δυναμισμό και προοπτική.

Σημειώνεται ότι παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Μητσός εκ μέρους του ΣΕΒ, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW εκ μέρους του WSPC (η Συνέλευση διεξήχθη στον χώρο του εκπαιδευτικού οργανισμού WSPC), ενώ παρέστησαν επίσης από την Τράπεζα Πειραιώς ο Γενικός Διευθυντής κ. Αλεξάνδρου, ο πανεπιστημιακός κ. Κοτσερίδης από το Γ.Π.Α., ως επίσης και στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Enterprise Greece.




Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Tελευταία Nέα

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 210 επισκέπτες συνδεδεμένους