Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

4 Ιουλίου 2019

Έξι μεγάλες τάσεις κατανάλωσης κρασιού κάτω από το μικροσκόπιο
(συνέχεια από το χθεσινό άρθρο)

Το AND (Application Delivery Network) για να βρείτε το "καλό" κρασί

Η επιθυμία να αξιοποιηθεί στο έπακρο η προσφορά στη ζήτηση βρίσκει τον παροξυσμό της στην ακραία εξατομίκευση και ακόμη και στη χρήση του ΑΝD για να προσαρμοστεί στις ατομικές προτιμήσεις των καταναλωτών.

Η Coca Cola το έκανε τοποθετώντας ονόματα στα μπουκάλια, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα της Lulie Halstead (Wine Intelligence), το κρασί θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών για να σχεδιάσουμε προσαρμοσμένες ετικέτες για κάθε άτομο χρησιμοποιώντας αλγόριθμους.

Στη Γαλλία, η εταιρεία Vignerons Catalans εγκαινιάζει το Muscat de Noël με το σήμα της σε αμέτρητες παραλλαγές. Χρησιμοποιώντας το τυχαίο ψηφιακό σύστημα εκτύπωσης, τα χρώματα, τα μοτίβα και η επιχρύσωση ποικίλλουν μέχρι το άπειρο, δημιουργώντας μια υπερ-προσαρμογή της ετικέτας.


Πιο εξατομικευμένη, η πλατφόρμα Vinome προσφέρει και εμπορεύεται κρασιά με βάση την ανάλυση ενός δείγματος ΑDN που συγκεντρώνει και τις προσωπικές προτιμήσεις που εκφράζουν οι πελάτες της. «Τα προϊόντα αυτού του τύπου θα είναι πιο διαδεδομένα στα επόμενα χρόνια», δηλώνει η Lulie Halstead, επικαλούμενος τον «πολύ εγωκεντρικό κόσμο στον οποίο ζούμε» ως εξήγηση για αυτό το φαινόμενο.

 

Η διανομή ζει μια σιωπηλή μεταβολή

Ζούμε επίσης σε έναν κόσμο που πηγαίνει πολύ γρήγορα, εστιάζοντας στη σημασία της ευκολίας και της πρακτικότητας. Από την άποψη του εμπορικού σύμπαντος, αυτό μεταφράζεται, για παράδειγμα, στην εμφάνιση καταστημάτων που προσφέρουν μια εμπειρία πελατείας χωρίς εμπόδια.

 

Η Amazon, η οποία παρουσιάζει μεγάλη αποτελεσματικότητα στις νέες τάσεις αγοράς και κατανάλωσης για αρκετά χρόνια, άνοιξε πέρυσι ένα κατάστημα στο Seattle - το Amazon Go - όπου δεν υπάρχουν μετρητά ή πληρωμές, έτσι ώστε να μην υπάρχει αναμονή. Οι πελάτες κατεβάζουν μια εφαρμογή που σχετίζεται με την πιστωτική τους κάρτα και μετά περνούν από μια αυτόματη πύλη στην είσοδο του καταστήματος. Αυτό που αγοράζουν εντοπίζεται από κάμερες και αισθητήρες και στη συνέχεια χρεώνεται στην πιστωτική τους κάρτα στην έξοδο του καταστήματος. Η ιδέα έχει εφαρμοστεί και σε άλλα καταστήματα της Amazon για διαφορετικά προϊόντα.

Σύμφωνα με την Lulie Halstead, "Αυτή είναι πιθανώς μία από τις πιο μνημειώδεις αλλαγές στη διανομή". Παραμένει να δούμε τι επιπτώσεις θα έχει στην πράξη αγοράς κρασιού και πώς θα επωφεληθεί από αυτό.

Τα υπερ-συνδεδεμένα καταστήματα της Amazon ξεκίνησαν το 2018

Όταν το στυλ του κρασιού αντιστοιχεί σε έναν τρόπο ζωής

Σε λιγότερο φουτουριστικό επίπεδο, η ταραχώδης ζωή μας αντανακλάται και στο στυλ των οίνων που προτιμούμε.

Η τάση δείχνει έξοδο από τα κόκκινα κρασιά που διατηρήθηκαν για δεκαετίες, που πρέπει να είσαι σε θέση να τα εκτιμήσεις, και αντικατάσταση με φρουτώδη κρασιά, εύκολα και γρήγορα αντιληπτά .

Το Beaujolais, μεταξύ άλλων, εκμεταλλεύεται πλήρως αυτή την τάση, η οποία εκφράζεται σε πολλές διεθνείς αγορές. Στη Berry Bros & Rudd στο Λονδίνο, οι πωλήσεις του Beaujolais σημείωσαν άνοδο 130% σε αξία και 137% σε όγκο σε ένα χρόνο. "Το Beaujolais είναι ένα ευπροσάρμοστο κρασί και μπορεί να καταναλωθεί όλο το χρόνο, φρέσκο το καλοκαίρι και στη συνέχεια συνοδεύεται από ένα καλό κόκκινο κρέας το φθινόπωρο και το χειμώνα", αναφέρει ο Will Heslop, MW .

Και στο Βέλγιο θέλουν προσιτά και ελαφρά κρασιά. «Οι νεαροί καταναλωτές, ιδίως αρχίζουν να αλλάζουν και θέλουν κρασί έτοιμο να το καταναλώσουν γρήγορα, παρέχοντας άμεση ευχαρίστηση στον εαυτό τους , και ως εκ τούτου είναι πιο ευέλικτοι με όμως λιγότερο διαθέσιμο χρόνο», λέει ο Yves Caitulle.

"Βλέπουμε επίσης αυτή την τάση και στο Μπορντώ όπου τα κρασιά είναι πιο γρήγορα έτοιμα για κατανάλωση». Και φυσικά, τα ροζέ ταιριάζουν τέλεια σε αυτό το κίνημα. Με μερίδιο αγοράς που εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 16 και 19% στο Βέλγιο, τα ροζέ καταναλώνονται όλο το χρόνο, όπως και αλλού, και συνεχίζουν να ταξιδεύουν ψηλά σε αυτό το κύμα που φέρνει κρασιά σε ελκυστικές συσκευασίες. "Προσωπικά, δεν μπορώ να πω πού θα σταματήσει η ροζέ τάση", παραδέχεται ο Alain Pardoms.

Η ανάλυσή του πιθανόν να ισχύει για τις άλλες κύριες τάσεις που αναφέρονται. Πόσο μακριά θα είναι η προσαρμογή της προσφοράς, στις τάσεις για απαιτήσεις για βιώσιμη ανάπτυξη ή η εκπλήρωση της ανάγκης για εμπειρία; Σε έξι μήνες θα επανέλθουμε για την επαναξιολόγηση των τάσεων ...

 

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 635 επισκέπτες συνδεδεμένους