Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

21 Νοεμβρίου 2019

Πώς τα κινέζικα κρασιά αντιμετωπίζουν τους δικούς τους καταναλωτές;


Προσελκύει τη διεθνή προσοχή, αλλά η Κίνα δεν είναι μόνο χώρα κατανάλωσης κρασιού. Οι Κινέζοι παραγωγοί αντιμετωπίζουν με την ίδια φιλοδοξία, τους Κινέζους καταναλωτές.

"Όσον αφορά την κατανάλωση κρασιού, δεν υπάρχει μονολιθική κινεζική αγορά", αναφέρει ο καθηγητής Li Demei (Πανεπιστήμιο Τροφίμων και Γεωργίας του Πεκίνου) στην Prowine China. Ο σύμβουλος υπενθυμίζει ότι η χώρα αυτή είναι ηπειρωτική που κατοικείται από 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους, με έντονες πολιτισμικές διαφορές και πολύ έντονες γαστρονομικές προτιμήσεις: "πικάντικα στα βορειοανατολικά, αλμυρά στα βορειοδυτικά, γλυκά στα νοτιοανατολικά, πολύ πικάντικα στο νότο, εραστές ψαριών στις ακτές ... »

Αυτή η ποικιλομορφία αποτελεί πρόκληση που πρέπει να ξεπεραστεί εστιάζοντας στην εξατομίκευση του καταναλωτή. "Πρέπει να σπάσουμε τα εμπόδια της βιομηχανίας με το να ερευνούμε το βάθος της αγοράς. Θέστε τον καταναλωτή στο κέντρο προσφέροντάς του εξατομικευμένα προϊόντα", εξηγεί ο Chen Lizhong, συνιδρυτής των αμπελώνων Tansai (130 εκτάρια στην έρημο Gobi, με 700 έως 800.000 φιάλες να παράγονται ετησίως).

 

Σημάδι του ζωδιακού κύκλου

Με έντονη θέα της κινεζικής αγοράς, το κτήμα του επιδιώκει να οικοδομήσει μια ταυτότητα επωνυμίας που ειδικεύεται στο σταφύλι Chardonnay ενώ συνδυάζει την κινεζική κουλτούρα. Για να αυξήσει τις πωλήσεις του, ο Chen Lizhong έχει ξεκινήσει εδώ και επτά χρόνια περιορισμένες οινοποιήσεις με ετικέτα το ζωδιακό σημάδι του κινεζικού ημερολογίου από έναν διαφορετικό Κινέζο καλλιτέχνη. "Όλοι αναζητούμε δώρα για το φεστιβάλ της άνοιξης", λέει ο ιδιοκτήτης, ο οποίος προσφέρει προσαρμοσμένες ετικέτες για ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις. Μια δραστηριότητα που αντιπροσωπεύει το 20% των πωλήσεών για επαγγελματικές συναντήσεις, γάμους, γεννήσεις ...

"Οι Κινέζοι καταναλωτές αναμένουν ποιοτικούς οίνους με κινεζικά χαρακτηριστικά", δήλωσε ο Σον Λιου, γενικός διευθυντής του γιγαντιαίου Greatwall (όμιλος Cofco), υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι "το ποσοστό διείσδυσης της κατανάλωσης οίνου παραμένει περιορισμένο σε μεγάλες πόλεις. Είναι 83% στις πόλεις της πρώτης και της δεύτερης τάξης, αλλά μειώνεται στο 38% σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με το group Nielsen.

Δεδομένων των φιλοδοξιών της κινεζικής βιομηχανίας, "υπάρχουν λίγοι τακτικοί καταναλωτές οίνου (20 έως 30 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις). Συχνά βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις και έχουν σχέσεις με το εξωτερικό (μελέτες ή εργασίες) ή τη βιομηχανία οίνου », καταλήγει ο καθηγητής Li Demei.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 114 επισκέπτες συνδεδεμένους