Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

11 Μαΐου 2020

Ο Κινέζος πρέσβης απειλεί να μποϊκοτάρει τα αυστραλιανά κρασιά

 

Ο νέος κορονοϊός θεωρείται ότι γεννήθηκε στην Κίνα, αλλά ο Κινέζος πρέσβης υποστήριξε ότι η εμφάνισή του στην Κίνα δεν σημαίνει ότι «η προέλευση του ιού είναι κινέζικη», προσθέτοντας ότι εναπόκειται στους επιστήμονες να ερευνήσουν την προέλευσή του και όχι στους πολιτικούς.

Καθώς η Αυστραλία συμφωνεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία ζητώντας μια ανεξάρτητη έρευνα για την προέλευση και τη διάδοση του κορονοϊού στην Κίνα, ο Κινέζος πρέσβης στην Αυστραλία προειδοποίησε ότι μια τέτοια έρευνα θα μπορούσε να προκαλέσει μποϊκοτάζ προϊόντων της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, από κινέζους καταναλωτές.

Οι αυστηρές παρατηρήσεις του Κινέζου πρέσβη Τσενγκ Τζινγκίε έπονται της πίεσης της κυβέρνησης Μόρισον που έγιναν στα τέλη Απριλίου, για έναρξη ανεξάρτητης έρευνας για την προέλευση της πανδημίας κορονοϊού.

Ο Τσενγκ Τζινγκάι δήλωσε ότι μια ανεξάρτητη έρευνα θα μπορούσε να έχει οικονομικές επιπτώσεις για την Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένου του μποϊκοτάζ των αυστραλιανών κρασιών και του τουρισμού.

"Η πρακτική διάδοσης υποψιών, διακρίσεων ή διχασμών σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μόνο τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας", δήλωσε στην Australian Financial Review, ο Κινέζος πρέσβης.

«Εναπόκειται στους ανθρώπους να αποφασίσουν. Ίσως το κοινό να αναρωτηθεί "Γιατί πρέπει να πίνουμε αυστραλιανό κρασί; Ή να φάμε βοδινό Αυστραλίας; " ανέφερε, πυροδοτώντας φόβους ότι οι παρατηρήσεις του θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις εισαγωγές αυστραλιανού κρασιού στην Κίνα εάν η κυβέρνηση του Μόρισον ακολουθήσει αυτό που ο κ. Τσενγκ αποκαλεί "επικίνδυνο" μονοπάτι.

Η Κίνα είναι σήμερα η πιο ελκυστική και επικερδής αγορά για τα αυστραλιανά κρασιά. Τους τελευταίους 12 μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου, η Αυστραλία εξήγαγε κρασιά αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (723 εκατομμύρια ευρώ) στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον επαγγελματικό οργανισμό Wine Australia.

 

Το αυστραλιανό κρασί θα μπορούσε να μπει σε μπελάδες

Σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης, η αυστραλιανή αγορά οίνου στην Κίνα θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο, γνωρίζοντας ότι η Αυστραλία εκτόπισε τη Γαλλία πέρυσι και έτσι έγινε ο κορυφαίος προμηθευτής κρασιού στη χώρα αυτή.

Οι Κινέζοι διπλωμάτες υιοθετούν πιο επιθετικό τόνο στις κατηγορίες ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στον παγκόσμιο αγώνα κατά της εξάπλωσης του ιού λόγω των συγκαλύψεων στην Κίνα.

Πριν από την Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και η Γαλλία ζήτησαν επίσης μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Κίνα αντιμετώπισε την πανδημία.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 839 επισκέπτες συνδεδεμένους