Εκτύπωση
PDF

23 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
GREEK WINE ACADEMY
από την
ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΟΙΝΟΥ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έλαβε μέρος στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού οργανισμού WSPC, την Τρίτη 20 Ιουνίου, ανακοινώθηκε η ίδρυση του Greek Wine Academy από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), με στόχο την εκπαίδευση, αλλά και την προώθηση των Ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, στην Ελληνική και την παγκόσμια αγορά. Η ΕΔΟΑΟ ανέθεσε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Greek Wine Academy στο Wine & Spirits Professional Center (WSPC), συνάπτοντας και οι δυο φορείς, μιας στρατηγικής σημασίας συνεργασία για το Επώνυμο Εμφιαλωμένο Ελληνικό Κρασί.

Το Greek Wine Academy (GWA) απαρτίζεται από δυο εκπαιδευτικά προγράμματα. Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το GWA Foundation Certificate, χώρα – στόχο έχει την Ελλάδα και διδάσκεται στην Ελληνική Γλώσσα. Το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το GWA Advanced Certificate, αφορά την κατάρτιση και επικοινωνία του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στην παγκόσμια αγορά, και είναι αγγλόφωνο.

To εκπαιδευτικό περίγραμμα του Greek Wine Academy προάγει τη συνετή, μοντέρνα γνώση! Η εκπαίδευση μέσω του GWA αποτελεί απαραίτητο εφόδιο, όχι μόνο για τους επαγγελματίες  αλλά και για τους νέους - όπως φοιτητές στις Σχολές Οινολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων, και Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Το καθεστώς που διέπει τους οίνους με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) καθώς και η λελογισμένη κατανάλωση των κρασιών αποτελούν βασικούς άξονες του πρώτου εκπαιδευτικού προγράμματος, του GWA Foundation Certificate.

Η Πιστοποίηση GWA Foundation Certificate απευθύνεται στην Ελλάδα, στο προσωπικό πρώτης γραμμής και στα τελικά σημεία πώλησης κρασιών, όπως τους επαγγελματίες HO.RE.CA. και τους επαγγελματίες λιανικής πώλησης. Οι κάτοχοι του GWA Foundation Certificate θα μπορούν να προωθήσουν σωστά το Επώνυμο Εμφιαλωμένο Ελληνικό Κρασί (οίνοι ΠΟΠ & ΠΓΕ), να δώσουν ενημερωμένες συμβουλές σε καταναλωτές, να κατανοήσουν τις κατευθύνσεις του Wine in Moderation και να γίνουν Πρεσβευτές του Ελληνικού Αμπελώνα.

Tο GWA Foundation Certificate, του Greek Wine Academy, φέτος υλοποιείται για 2η συνεχή χρονιά, καλύπτοντας ολόκληρη την Ελλάδα, όπως Μύκονο, Πάρο, Κρήτη, Κω, Κέρκυρα, Μέτσοβο, Καλαμάτα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ενδεικτικοί Συμμετέχοντες: ΞΕΕ, Γεωργική σχολή Νεμέας, Cavo TagooMykonos, Mediterranean Palace, Makedonia Palace, Bluegr Hotels & Resorts, MarBella Corfu, Aquila Hotels & Resorts, Eagles Palace.

Η Πιστοποίηση GWA Advanced Certificate, του Greek Wine Academy, πρωτίστως απευθύνεται σε σπουδαίες προσωπικότητες του διεθνούς οινικού εμπορίου (Ambassadors) και σε έμπειρους εκπαιδευτές στο παγκόσμιο δίκτυο οινικής εκπαίδευσης (Educators).

Επαγγελματίες, με πολυετή οινική εμπειρία στους κλάδους της φιλοξενίας, της εστίασης, της λιανικής πώλησης καθώς και της χονδρικής (διανομείς κρασιού) - από ολόκληρο τον κόσμο – θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Το εκπαιδευτικό περίγραμμα του GWA Advanced Certificate έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει πλήρη κατανόηση των ελληνικών κρασιών, του στυλ και της ποιότητάς τους. Οι κάτοχοι του GWA Advanced Certificate θα είναι σε θέση να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά των κύριων Ελληνικών κρασιών, να συμβουλεύουν και να απαντούν έγκυρα σε ερωτήσεις και να κάνουν κατάλληλες επιλογές Ελληνικών κρασιών σε ποικίλες περιστάσεις.

Επιλεγμένοι οργανισμοί εκπαίδευσης κρασιών και αποσταγμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο καλούνται μέσα στο εκπαιδευτικό τους περίγραμμα να εντάξουν το GWA Advanced Certificate για τα Ελληνικά κρασιά από την ΕΔΟΑΟ/  Wines of Greece.

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης και θα οδηγεί είτε στον Τίτλο GWA Ambassador, είτε στον Τίτλο GWA Educator.

Η διάρκεια των μαθημάτων είναι δεκαοκτώ (18) ώρες και η διδασκαλία θα γίνεται στην Αγγλική γλώσσα.

Στόχος του συνολικού εκπαιδευτικού περιγράμματος του Greek Wine Academy είναι να παρέχει εκπαίδευση και εργαλεία για την παρουσίαση του κρασιού με υπευθυνότητα, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών αμπελουργικών περιοχών, αλλά και των γηγενών ποικιλιών, σε μια προσπάθεια να καθιερώσει τους Ελληνικούς οίνους ΠΟΠ & ΠΓΕ στον παγκόσμιο οινικό χάρτη καθώς και να συνδέσει το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί με την ισχυρή πολιτιστική ελληνική ταυτότητα μέσω των Πρεσβευτών του, που δεν είναι άλλοι από τα Ξενοδοχεία και τα Εστιατόρια της Ελλάδας και του Κόσμου!

Για φωτογραφικό υλικό της συνέντευξης τύπου πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα «ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»

Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 269 επισκέπτες συνδεδεμένους