Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

6 Δεκεμβρίου 2010

Διαγωνισμός γευσιγνωσίας ελληνικού κρασιού Greek Wine Prize 2011

Διαγωνισμός γευσιγνωσίας αποκλειστικά ελληνικού κρασιού, διοργανώνεται στις 12 και 13 Μαρτίου 2011, από την εταιρεία WINE SYSTEM AG. Oι εγγραφές  για τον διαγωνισμό πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.griechischerweinpreis.de μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2011, ενώ η αποστολή κρασιών που θα συμμετέχουν έως τις 25 Φεβρουαρίου 2011.
Επιδίωξη του διαγωνισμού του οποίου τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στην Prowein 2011 στο Dusseldorf, αποτελεί η περαιτέρω αποδοχή του ελληνικού κρασιού στις αγορές της Γερμανίας και Αυστρίας.

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & EΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Bερολίνο
Βερολίνο,        2 Δεκεμβρίου 2010
Α.Π. Φ. 2220/1040
Προς:              ΥΠEΞ
Β8 Διεύθυνση
Κοιν:               ΥΠΕΞ
Γραφείο Β΄ Γεν. Διευθυντή
Β4 Διεύθυνση
Κλαδικούς συνδέσμους οίνου
ΕΔ:                  Γρ. κ. Πρέσβεως

 

Θέμα: Διαγωνισμός γευσιγνωσίας ελληνικού κρασιού Greek Wine Prize 2011

Σας διαβιβάζουμε υλικό που λάβαμε από την εταιρεία WINE SYSTEM AG, η οποία διοργανώνει τον προσεχή Μάρτιο (12 και 13) γευσιγνωστικό διαγωνισμό αποκλειστικά ελληνικού κρασιού στην Γερμανία.

Ο διαγωνισμός / γευσιγνωσία πραγματοποιείται σύμφωνα με το από την Ε.Ε. αναγνωρισμένο σύστημα PAR και επιδιώκει την περαιτέρω αποδοχή του ελληνικού κρασιού στον γερμανόφωνο χώρο.

Λειτουργεί ήδη ιστοσελίδα του διαγωνισμού, www.griechischerweinpreis.de στον οποίο πρέπει να εγγραφεί κανείς ηλεκτρονικά για συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Οι σχετικές προθεσμίες είναι:

Eγγραφή συμμετοχής στον διαγωνισμό                     έως 20 Φεβρουαρίου 2010
Αποστολή κρασιών που θα συμμετάσχουν                έως 25 Φεβρουαρίου 2011
Διαγωνισμός                                                               12/13 Μαρτίου 2011

Παραμένουμε στην διάθεση σας για την διευκόλυνση συμμετοχής στον διαγωνισμό ή για κάθε άλλη πληροφορία ή βοήθεια.

 

Ο Προϊστάμενος,
Διονύσης Πρωτοπαπάς
Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α΄
Χειριστής: Δημ. Πετρόπουλος Γραμ. ΟΕΥ Α΄

Συνημμένα:

-    Πληροφορίες για τον διαγωνισμό

WEINPREIS

Βραβείο Ελληνικού Κρασιού 2011 – Σύντομη ενημέρωση

Αφορά διαγωνισμό αξιολόγησης ποιότητας για κρασιά από την Ελλάδα, που οργανώνει η WINE System AG.
Σκοπός του διαγωνισμού αυτού είναι η σημαντική βελτίωση της αποδοχής και ως εκ τούτου και της θέσης του ελληνικού κρασιού στις αγορές της Γερμανίας και της Αυστρίας.
Η δοκιμή πραγματοποιείται με βάση το καταξιωμένο και αναγνωρισμένο από την ΕΕ σύστημα PAR

(www.par-system.de).

Εφαρμογή:

Αποστολή πρόσκλησης το Φθινόπωρο 2010

Γευστική δοκιμή τον Μάρτιο του 2011

Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων και στην Έκθεση Prowein 2011 στο Düsseldorf. Προθεσμία επιβεβαίωσης συμμετοχής 20 Φεβρουαρίου 2011.                        Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ήσυχοι, καθώς και οι αφρώδεις οίνοι. Κατά την δοκιμή θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις γηγενείς ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού.

Κόστος:

Το τέλος συμμετοχής ανά κρασί είναι 135.- € netto. Προσφέρουμε μία έκπτωση έγκαιρης κράτησης 5% για δηλώσεις που θα γίνουν μέχρι 31.12.2010 .

Αποστολή δειγμάτων:
Θα πρέπει να αποσταλούν 3 φιάλες ανά είδος απευθείας στην WINE System.
Προθεσμία για την υποβολή των δειγμάτων:
Η τελευταία ημερομηνία παραλαβής για όλα τα κρασιά είναι 25 Φεβρουαρίου 2011.

Για όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες:

www.griechischer-weinpreis.de

Συντονιστής της γευστικής δοκιμής:

Martin Darting
Sensorik International
www.martin-darting.de

Οργανωτής:

WINE System AG
Gisela Wüstinger
Nußbaumstr. 3
83112 Frasdorf
Tel. 0049 8052 909074
Fax 0049 8052 909075

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 122 επισκέπτες συνδεδεμένους