Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

5 Ιουνίου 2011

Επαναλειτουργία Γεωργικής Σχολής Νεμέας για την Ειδικότητα Αμπελουργίας – Οινοτεχνίας

Ξεκινάει και πάλι τη λειτουργία του το τμήμα νέων αμπελουργών και οινοποιών η ΕΠΑΣ Νεμέας. Οι εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά αρχίζουν από την 1η Ιουνίου και τελειώνουν την 14η Σεπτεμβρίου του 2011, με στόχο την αποφοίτηση έμπειρων τεχνικών που θα στελεχώσουν τις οινοποιητικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να προετοιμάσει τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των ηλικιών για μια σίγουρη επαγγελματική σταδιοδρομία σαν τεχνίτες αμπελουργίας-οινοτεχνίας, αφού τους παρέχεται η δυνατότητα επαγγελματικής κατοχύρωσης και κοινωνικής αναγνώρισης, μέσω ενός σύγχρονου συστήματος εκπαίδευσης.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι διετής. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι θεωρητικά (ειδικότητας) και εργαστηριακά. Το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η Σχολή εφαρμόζει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα άρτιας θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης σε σύγχρονες τεχνικές και μηχανήματα. Η εκπαίδευση των μαθητών ολοκληρώνεται στον αμπελώνα, στο οινοποιείο και στα εργαστήρια αμπελουργίας, χημείας και γευσιγνωσίας που διαθέτει η Σχολή. Με τη συνδρομή του έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού της Σχολής, οι απόφοιτοι τεχνίτες αμπελουργίας-οινοτεχνίας εισέρχονται στην αγορά εργασίας έχοντας αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες σε σύγχρονες τεχνικές που αφορούν σε όλο το φάσμα της αμπελουργίας-οινοτεχνίας, από το σχεδιασμό και τη διαχείριση ενός αμπελώνα έως την οινοποίηση και τη γευσιγνωσία του οίνου.

Στις εγκαταστάσεις της Σχολής λειτουργούν αίθουσα ψυχαγωγίας και αίθουσα Η/Υ, ενώ στους μαθητές δίνεται η δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εκπαιδευτικές εκδρομές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες κ.α. Επιπλέον, προβλέπεται η παροχή δωρεάν διαμονής και διατροφής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης μαθητών από όλη την Ελλάδα.

Στους απόφοιτους μαθητές και μαθήτριες της Σχολής χορηγείται πτυχίο επιπέδου 3 (Ν. 2009/1992), παρέχοντας τη δυνατότητα να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητα τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Επιπλέον, οι απόφοιτοι, έχοντας όλα τα δικαιώματα των αποφοίτων των αντίστοιχων σχολείων της χώρας, εφόσον το επιθυμούν, έχουν την δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. μεταλυκειακού επιπέδου.

Δικαίωμα εγγραφής χωρίς εξετάσεις έχουν:

 

  • προαχθέντες στην Β΄ τάξη Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων, Λ.Ε.Ν., ΕΠ.Λ. ημερησίων και εσπερινών,
  • όσοι έχουν προαχθεί στη Β΄τάξη Α΄κύκλου ΤΕΕ,
  • κάτοχοι πτυχίου Α΄και Β΄κύκλου ΤΕΕ, Τ.Ε.Σ, ΕΠΑ.Σ και των ισότιμων σχολών για την απόκτηση άλλης ειδικότητας.

 

Περίοδος εγγραφών: 1 Ιουνίου έως 14 Σεπτεμβρίου, με αίτηση στην έδρα της Σχολής.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γεωργική ΕΠΑ.Σ Νεμέας
Μαθητικής Εστίας 37, 20500, Νεμέα
Τηλ: 2746023072     fax: 2746023032
ΟΓΕΕΚΑ “ΔΗΜΗΤΡΑ”
Αχαρνών 249, 10439, Αθήνα
Τηλ. 2108821404-6   fax: 2108250246

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 1273 επισκέπτες συνδεδεμένους