Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

18 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗΝ POWER LIST 2011 ο Γενικός Διευθυντής της CAIR AE

Αναγνώριση της προσπάθειας ενός «δικού μας» ανθρώπου του Γενικού Διευθυντή της CAIR AE Αλέξανδρου Γλυνού, αντικατοπτρίζει η ένταξή του στην POWER LIST 2011, ανάμεσα στις προσωπικότητες της Ρόδου που δραστηριοποιούνται σε έξι βασικούς τομείς.

Η διάκριση παρουσιάστηκε από στο ένθετο RODOS CONFIDENTIAL του περιοδικού Life & Style το οποίο ειδικότερα αναφέρει:

POWER LIST 2011
Γλυνός Αλέξανδρος
Γενικός Διευθυντής CAIR
Ηλικία: 54
Greatest hit: Τα 3 συνεχόμενα επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 11,4 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία με την ενεργό συμβολή και συμμετοχή του μεταφράστηκαν τα τελευταία χρόνια στα ακόλουθα: στην μετεγκατάσταση σε ιδιόκτητη περιοχή 140.000 τετραγωνικών μέτρων των εγκαταστάσεων, στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του μηχανισμού παραγωγής εργοστασιακών εγκαταστάσεων, στον εμπλουτισμό του αμπελώνα της Ρόδου που πλέον παράγει νέους ποικιλιακούς συνδυασμούς, στην εκπόνηση μελέτης αρχιτεκτονικής branding για την εξωστρέφεια της εταιρείας και στην ένταξη (μόλις πριν λίγες ημέρες) για πρώτη φορά των αφρωδών οίνων Ρόδου στα προϊόντα ονομασίας προέλευσης.
Γιατί αυτός: Η σταθερή αξία και δύναμη της CAIR – ενός από τους τελευταίους μεγάλους παραγωγικούς ιστούς όχι μόνο της περιοχής των Δωδεκανήσων αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας – ήταν από τους λόγους που προέβλεψε, από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, τις ατραπού στις οποίες θα οδηγούσε η νέα τάξη της παγκοσμιοποίησης και ως εκ τούτου, φρόντισε να προτείνει και να πείσει για την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού και της ποιοτικής ενδυνάμωσης της εταιρείας. Οι έγκαιρες αυτές προβλέψεις και κινήσεις αναδεικνύουν αυτή τη στιγμή την CAIR σε μια καλά προετοιμασμένη βιομηχανία, έτοιμη να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα (πωλήσεις) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Λάτρης των πειραμάτων και των καινούργιων γεύσεων, ο Αλέξανδρος Γλυνός είναι κατά πολύ υπεύθυνος για τους νέους ποικιλιακούς συνδυασμούς, τα νέα προϊόντα CAIR (όπως η ... νεοσύστατη λευκή και ροζέ σαμπάνια Silk) αλλά και για τις κατά καιρούς διακρίσεις των κρασιών της εταιρείας (με πιο πρόσφατη το χρυσό μετάλλιο που απέσπασε το Πάθος ανάμεσα σε 3.500 δείγματα στο Mudus Vinis  στο Ντισελντορφ). Κάτι σαν προστάτης των υγιών ντόπιων κλώνων των κλημάτων της Ρόδου και της ευρύτερης περιοχής της Δωδεκανήσου, συνέβαλε ώστε να αναδειχθούν ακόμα και ξεχασμένες ποικιλίες όπως το Μαυροθήρικο.
Bonus point: Ως πρώην μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, έχει αποδείξει ότι μιλάμε για ένα οραματιστή και όχι μόνο σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Επικοινωνιακός, έγκυρος και σταθερός στις απόψεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 1250 επισκέπτες συνδεδεμένους