18 Οκτωβρίου 2011
ΣΤΗΝ POWER LIST 2011 ο Γενικός Διευθυντής της CAIR AE
Αναγνώριση της προσπάθειας ενός «δικού μας» ανθρώπου του Γενικού Διευθυντή της CAIR AE Αλέξανδρου Γλυνού, αντικατοπτρίζει η ένταξή του στην POWER LIST 2011, ανάμεσα στις προσωπικότητες της Ρόδου που δραστηριοποιούνται σε έξι βασικούς τομείς.
Η διάκριση παρουσιάστηκε από στο ένθετο RODOS CONFIDENTIAL του περιοδικού Life & Style το οποίο ειδικότερα αναφέρει:
POWER LIST 2011
Γλυνός Αλέξανδρος
Γενικός Διευθυντής CAIR
Ηλικία: 54
Greatest hit: Τα 3 συνεχόμενα επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 11,4 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία με την ενεργό συμβολή και συμμετοχή του μεταφράστηκαν τα τελευταία χρόνια στα ακόλουθα: στην μετεγκατάσταση σε ιδιόκτητη περιοχή 140.000 τετραγωνικών μέτρων των εγκαταστάσεων, στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του μηχανισμού παραγωγής εργοστασιακών εγκαταστάσεων, στον εμπλουτισμό του αμπελώνα της Ρόδου που πλέον παράγει νέους ποικιλιακούς συνδυασμούς, στην εκπόνηση μελέτης αρχιτεκτονικής branding για την εξωστρέφεια της εταιρείας και στην ένταξη (μόλις πριν λίγες ημέρες) για πρώτη φορά των αφρωδών οίνων Ρόδου στα προϊόντα ονομασίας προέλευσης.
Γιατί αυτός: Η σταθερή αξία και δύναμη της CAIR – ενός από τους τελευταίους μεγάλους παραγωγικούς ιστούς όχι μόνο της περιοχής των Δωδεκανήσων αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας – ήταν από τους λόγους που προέβλεψε, από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, τις ατραπού στις οποίες θα οδηγούσε η νέα τάξη της παγκοσμιοποίησης και ως εκ τούτου, φρόντισε να προτείνει και να πείσει για την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού και της ποιοτικής ενδυνάμωσης της εταιρείας. Οι έγκαιρες αυτές προβλέψεις και κινήσεις αναδεικνύουν αυτή τη στιγμή την CAIR σε μια καλά προετοιμασμένη βιομηχανία, έτοιμη να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα (πωλήσεις) σε Ελλάδα και εξωτερικό. Λάτρης των πειραμάτων και των καινούργιων γεύσεων, ο Αλέξανδρος Γλυνός είναι κατά πολύ υπεύθυνος για τους νέους ποικιλιακούς συνδυασμούς, τα νέα προϊόντα CAIR (όπως η ... νεοσύστατη λευκή και ροζέ σαμπάνια Silk) αλλά και για τις κατά καιρούς διακρίσεις των κρασιών της εταιρείας (με πιο πρόσφατη το χρυσό μετάλλιο που απέσπασε το Πάθος ανάμεσα σε 3.500 δείγματα στο Mudus Vinis στο Ντισελντορφ). Κάτι σαν προστάτης των υγιών ντόπιων κλώνων των κλημάτων της Ρόδου και της ευρύτερης περιοχής της Δωδεκανήσου, συνέβαλε ώστε να αναδειχθούν ακόμα και ξεχασμένες ποικιλίες όπως το Μαυροθήρικο.
Bonus point: Ως πρώην μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, έχει αποδείξει ότι μιλάμε για ένα οραματιστή και όχι μόνο σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Επικοινωνιακός, έγκυρος και σταθερός στις απόψεις.