Για λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ


keosoe

Εκτύπωση
PDF

9 Μαΐου 2012

Νέα πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ προς την ΟΣΕΓΟ για τους μισθούς – 48ωρη απεργία της ΟΣΕΓΟ

Με αφετηρία εισαγωγικού βασικού μισθού αυξημένη κατά 42% από αυτόν που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διαμορφώνεται η πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ προς την ΟΣΕΓΟ, η οποία εστάλη σήμερα ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης μαζί της που έχει προσδιορισθεί την Τετάρτη 9.05.2012 και ώρα 18.00 στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ έχει ως αφετηρία το μηνιαίο βασικό μισθό του πρώτου κλιμακίου της μέσης και ανωτέρας εκπαίδευσης της προηγούμενης κλαδικής ΣΣΕ (ύψους 958 ευρώ μειωμένο κατά 13%).
Αναγνωρίζεται επίσης το επίδομα ωρίμανσης που ανέρχεται σε ποσοστό 10% ανά τριετία για 3 τριετίες όπως προβλέπεται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επίσης προσμετρώνται τα επιδόματα που ορίζει ο νόμος 4046/2012 (επίδομα τέκνων, σπουδών και επικίνδυνης εργασίας).
Αντιδρώντας στην πρόταση αυτή η ΟΣΕΓΟ αποφάσισε 48ωρη απεργία για την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.
Αναλυτικά η πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ προς την ΟΣΕΓΟ έχει ως εξής:

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ ΠΑΣΕΓΕΣ-ΟΣΕΓΟ

Η ΠΑΣΕΓΕΣ στις 9.2.2012 προέβη σε καταγγελία της κλαδικής ΣΣΕ του προσωπικού των ΑΣΟ. Προηγουμένως, με την από 391/16.6.2011 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου αποφάσισε να προτείνει στις επερχόμενες συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ την εναρμόνιση της κλαδικής της ΣΣΕ  με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Κατά το στάδιο των διαπραγματεύσεων με την ΟΣΕΓΟ, που ακολούθησαν την καταγγελία της ΣΣΕ και αφού άκουσε τις απόψεις της ΟΣΕΓΟ αλλά και των εκπροσώπων των μελών της προτείνει τα ακόλουθα:  

1. Υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ με χρονική διάρκεια ισχύος το ένα (1) έτος.
2. Πεδίο εφαρμογής της ΣΣΕ
Στην κλαδική ΣΣΕ, υπάγονται, όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων στις ΣΑΟ (άρθρο 7 παρ. 2, ν.4015/2011) με νόμιμη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.4046/2012 και της ΠΥΣ 6/28.02.12. Η ΣΣΕ, δεν καταλαμβάνει τους εργατοτεχνίτες, τους εποχικούς υπαλλήλους και τους εργαζόμενους με απλή εργασιακή σχέση, για τους οποίους, εφαρμόζεται η ΕΓ.ΣΣΕ.
3. Βασικοί μισθοί
Τα κατώτατα όρια των βασικών μηνιαίων μισθών του προσωπικού της παρ. 2 διαμορφώνεται από την έναρξη ισχύος της νέας ΣΣΕ,  σύμφωνα με τον βασικό μισθό του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας του προσωπικού μέσης και ανωτέρας εκπαίδευσης, μειωμένο, σε ποσοστό 13%. Στο βασικό αυτό μισθό προστίθεται επίδομα ωρίμανσης σε ποσοστό 10%, ανά τριετία, και μέχρι τρεις τριετίες,  η οποία υπολογίζεται επί του βασικού μισθού, όπως έχει διαμορφωθεί την αμέσως προηγούμενη τριετία.
(Οποιαδήποτε αντίθετη διάταξη της ισχύουσας ΣΣΕ, προς τα ανωτέρω, καταργείται).
4. Οι διατάξεις της ισχύουσας ΣΣΕ, που αφορούν στο επίδομα τέκνων, επίδομα σπουδών, επίδομα επικίνδυνης εργασίας, διατηρούνται και υπολογίζονται επί του βασικού μισθού όπως έχει διαμορφωθεί, ανωτέρω στην παρ. 3.
5. Όλες οι λοιπές διατάξεις της ισχύουσας ΣΣΕ καταργούνται. Η αποζημίωση των εξερχομένων καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας. Οι διατάξεις που ισχύουν για τα επιδόματα και άδειες των άρθρων 16 (Άδεια γάμου, μητρότητας – τοκετού, γονική μέριμνα), 17 (Εκτός έδρας εργασία), 18 (Χιλιομετρική αποζημίωση), 19 (Φοιτητική – σπουδαστική άδεια), 20 (Εκπαιδευτική άδεια), 21 (Συνδικαλιστική άδεια), 22 (Άδεια ασθενείας – άδεια αιμοδοσίας), 23 (Ειδική άδεια των Οργάνων της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης διοίκησης), 26 (Επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα), 27 (Επίδομα Αδείας), 28 (Ειδικοί όροι καταβολής Επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα), 29 (Ασφάλιση έναντι θανάτων και ατυχημάτων -υπό διαπραγμάτευση-) διατηρούνται, εφόσον δεν καταργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και συνεχίζουν να χορηγούνται υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις των διατάξεων αυτών.-

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ 23-24 ΜΑΙΟΥ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

1. Αμπελουργία και Οινοποιία : «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ή «ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ» (Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ - Οινοποιός)

2.Σκοπός , αποδέκτες, όροι και προϋποθέσεις βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της αμπελοκαλλιέργειας στην Ελλάδα (Κώστας Ευσταθίου, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ)

3. Η αμπελοκαλλιέργεια, στον κόσμο, στην Ευρώπη , στην Ελλάδα(Παύλος Καρανικόλας, Αναπληρωτής καθηγητής ΓΠΑ)

4. Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αμπελουργίας - υφιστάμενη κατάσταση - Συμπεράσματα (Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ)

5. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα οικονομικών αποτελεσμάτων σε διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες(Σταμάτης Γεωργάκης, Πρόεδρος ΑΣ Κορωπίου)

6. Πολιτικές γης, δίκαιο διαδοχής, χωροταξικό χρήσεων γης – Το γαλλικό παράδειγμα (Θεόδωρος Γεωργόπουλος , Καθηγητής Πανεπιστημίου Reims, Διευθυντής Σ.Ε.Ο)

7. Χρηματοδότηση και χρηματοδοτικά εργαλεία αγροτικού τομέα (Νικόλαος Ντζιαχρήστας, Commercial Banking Director Τράπεζας Πειραιώς)

8. Πολιτικές δημιουργίας συλλογικών σχημάτων για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αδυναμιών και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακος. (Μόσχος Κορασίδης ,Γενικός Διευθυντής ΕΘΕΑΣ)

9. ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, ΕΑΣ Θηραϊκών Προϊόντων, ΑΟΣ Τυρνάβου και ΕΟΣ Σάμου , επιτυχημένα μοντέλα συνεταιρισμών βασισμένα στις ανάγκες των παραγωγών (Θεόδωρος Χαρμπής , Διευθυντής Παραγωγής ΕΟΣ Σάμου)

10. Προϋποθέσεις επιτυχούς ενασχόλησης νέων ανθρώπων με την αμπελουργία (Γιώργος Τσινίδης , Γεωπόνος , MSc Αμπελουργίας Οινοποιίας, Διευθυντής αμπελώνα οινοποιίας Κεχρή)

11. Βιώσιμη εκμετάλλευση οικογενειακού τύπου– χαρακτηριστικά (Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Γεωπόνος, Οινολόγος, Δρ Αμπελουργίας)

12. Ανταγωνιστική αμπελουργία (Γραπτή παρέμβαση Γιάννη Βογιατζή, Προέδρου Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου)

13. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας.  Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη.(Σεραφείμ Θεοχάρης, Δρ. Αμπελουργίας ΑΠΘ)

14. Έρευνα – καινοτομία- αμπελουργία ακριβείας. Η εφαρμογή τους στον αμπελουργικό τομέα , θεωρία και πράξη. (Εμορφίλη Μαυρίδου ,  Χημικός Μηχανικός, MSc Αμπελουργίας Οινολογίας , Κτήμα Άλφα)

15. Αναπτυξιακή αμπελουργία, κλιματική κρίση και ελληνικός αμπελώνας (Μανόλης Σταυρακάκης, Ομότιμος καθηγητής Γ.Π.Α.)

17. Η φιλοσοφία και οι επιδιώξεις της νέας ΚΑΠ 2023-2027 (Νικόλαος Μανέτας, Προϊστάμενος ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ)

18. Tομεακά προγράμματα αμπελοοινικού τομέα, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023 – 2027 (Αλεξάνδρα Πετροπούλου, Προϊσταμένη τμήματος Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών Υπ.Α.Α.Τρ)

19. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ, από τον Αμπελοοινικό Τομέα. (Χαράλαμπος Μουλκιώτης ,Στέλεχος Μονάδας Παρακολούθησης Παρεμβάσεων Πυλώνα Ι,ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

20. Οικολογικά Σχήματα αντί Πρασινίσματος (Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου ,Προϊσταμένη Μονάδας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ΕΥΕ ΑΕΤΠ)

21. Νέοι Γεωργοί (Κλεοπάτρα Πανοπούλου , Στέλεχος Μονάδας Ενισχύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22. Ομάδες Παραγωγών (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

22a. Επιχειρησιακές Ομάδες-Συνεργασία (Αθανασία Μερεμέτη, Προϊσταμένη Μονάδας Συνεργασίας και Καινοτομίας, ΕΥΕ ΠΑΑ)

23. Σύνοψη συμπερασμάτων Συνεδρίου






Επιστημονική Συνεδρία

Ημερίδα για τον Αττικό αμπελώνα

19/12/2022

Εισήγηση Μάρκου Χρήστου, Προέδρου της ΚΕΟΣΟΕ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη, Αναπληρ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Δ. Γραμματικού, ΥΠΑΑΤ

Εισήγηση Σ. Γεωργάκη, Πρόεδρος ΑΟΣ Κορωπίου


Κλωνική επιλογή στην ελληνική αμπελουργία

Οι παρουσιάσεις των εισηγητών και των παρεμβάσεων στην Επιστημονική Συνεδρία που διοργάνωσε η ΚΕΟΣΟΕ σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Αμπελολογίας του Γ.Π.Α. και Αμπελουργίας του Α.Π.Θ. στο Γεωπονικό Παν. Αθηνών, στις 14 Φεβρουαρίου 2020

Εισήγηση Ν. Νικολάου Καθηγητή ΑΠΘ

Εισήγηση Κ. Μπινιάρη Επίκ. Καθηγήτρια ΓΠΑ

Εισήγηση Μ. Σταυρακάκη Ομότ. Καθηγητή ΓΠΑ

Παρέμβαση Ε. Χρυσικοπούλου

Παρέμβαση Ν. Δάλπη

Oι 7 συνεταιριστικές αρχές

Ισολογισμός 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

στις 10/12/2012

ΑΓΟΡΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

ΔEITE TO VIDEO

Δείτε τα πρακτικά της ημερίδας:

Hμερίδα Castelmaure

Συνδεδεμένοι Xρήστες

Έχουμε 660 επισκέπτες συνδεδεμένους